Necmettin ÇUHADAROĞLU


Sorun ne?

Ne sorunu sorun yok diyorsanız, yazımız size.


 

Ne sorunu sorun yok diyorsanız, yazımız size.

Bu kadar işin gayretin ardından hala sorun tartışması yaşıyorsak birazda kendimize çeki düzen vermemiz gerekmektedir.

Neden mi?

Nedeni basit.

Ortada bir başarısızlık var.

 Bu bir gerçek. Gerçeklerin üzerine gitmek, sorunu yerinde tespit etmek gerekir. Aksi takdirde yanılgı devam eder gider. Biz nerede yanlış yaptı kı bir birimize sormamız gerekir.

Bu memlekette bir siyasi il başkanı, diğer siyasilere şerefsiz diyorsa, siyasetçiler birbirlerinin dilinden anlamıyorsa, bir birlerine aynı partiden olup küs olan varsa, bir başka partide kendilerine şerefsiz diyenlere yarın bir gün dümbük derse, İl Başkanları kongreleri geliyor diye gelecek kaygısı taşırlarsa, kendilerine hayrı olmayanların referandum dolayısı ile oluşturulan sıcak ortamdan faydalanıp ihale takipçiliği yapıyorsa, daha başka ne sorun olsun üstadımmmm.

Bu şehirde kavga büyük aslında.

Ama üzerine alınan yok.

Sanayi Odası sesiz sedasız kendine göre takılırsa, Mimarsinan OSB de çıt çıkmıyorsa, OSB seçimlerinde şehrin duayen ismi Bekir Yıldız OY lanıyorsa, Ticaret Odası bu kadar yalnızlaştırılıyorsa, Fuar alanları adı altında bu memleketin evlatlarına yazık ettiriliyorsa daha ne sorun olsun.

Kayseri de düzenlenen mobilya Fuarına şehrimizin büyük mobilyacıları artık katılmıyorsa, önüne gelen yöresel ürünler fuarını açıyorsa, bu açılan fuarlar denetlenmiyorsa, çadır tiyatrosu oynanıyor demektir. Bu açılan yerlerin adı fuar değil Pazar yeridir Pazar. Ünlü markaların fasonlarının 10-15 TL Ye satıldığı vatandaşın kandırıldığı yerler ortaya çıkıyorsa, Fuar alanı dışında yöresel ürünler fuarı açılıyorsa, Halkın beğenisi ile gününün beklendiği yerlerin dışında kaçak yerlerde fuar açmaya çalışılıyorsa, ruhsat mı? Hak getire deniliyorsa bu işte bir yanlışlık vardır demektir.

Sorun vardır demektir.

Kimse elini taşın altına koymuyorsa, senlik benlik almış başını gidiyorsa sorun var demektir.

Çözüm mü?

Çözümü büyükler büyüklüklerini gösterirse çözülecek, yoksa mı?

Kötü şeyler olacak.

Şehre ihanet etmiş olacağız.

Kimse kimseyi de kendini de kandırmasın.

Kalın Sağlıcakla.