Erhan KAN


SONUÇLAR İYi AMA YA FUTBOL?

Kayserispor, ligde Osmanlıspor maçından üç puan ile ayrılarak üç haftalık galibiyet hasretine son verdi.


Kayserispor, ligde Osmanlıspor maçından üç puan ile ayrılarak üç haftalık galibiyet hasretine son verdi. Ama ortaya konulan futbol memnun etti mi derseniz bu büyük bir soru işareti.
Sezona başlayan ve Sumudica´nın deyimi ile ´´Komando gibi´´ olan oyunculardan son haftalarda eser yok. Hafta sonu biraz daha dişli bir takıma karşı oynamış olsaydı durumun vahim sonuçlara yol açabileceği gerçek şu günlerde herkesin aklını kemiyor.

********************
Peki bu futboldaki büyük düşüşün sebebi ne? Ligin en iyi futbol oynayan takımlarından biri iken şimdi futbol seviyesi alt basamaklarda yer alan bir takıma neden ve nasıl gelindi? Alınan sonuçlara kimsenin diyeceği bir şey yok. Ama ortaya konulan futbol böyle devam ederse belirlenen hedeflere ulaşmak bu kadar kolay olmayacaktır. Kayserispor´un kesinlikle en büyük artısı, ligde fikstür olarak Galatasaray´ı takip ediyor olması. Bunun etkisini kimse küçümsemesin.

********************
Bir hafta önce Galatasaray ile oynayan rakip oyuncular hem motivasyon hemde fiziksel olarak zirveyi buluyor. Ama bunu iki hafta üst üste sağlamak elbette zor. İkinci haftada Kayesrisyor´a karşı oynadıklarında aynı motivasyonu yakalayamayınca bu da temsilcimizin avantajı rakibin handikabı oluyor. Bunun içindir ki Kayserispor´un futbol ve fiziksel güç olarak biran önce kendisini toparlaması şart. Zira her hafta bu tarz bir rakip ile karşı karşıyla gelmeyecek.

********************
Birde yarın kupa maçı oynayacak olan takım ardından Pazar günü Sivasspor´u konuk edecek. Sivasspor için Kayseri ile deplasmanda oynamak elbette önemli bir motivasyon aracı olacak. Bunun içinde Osmanlıspor maçı ile karıştırılmamasında fayda var.