Erhan KAN


SON ÇIRPINIŞLAR

Kayseri Erciyesspor, ligin ikinci yarısı için start veriyor. Aslına bakarsınız bu ligin ikinci yarısı için değil kulübün kapısına kilit vurulması için bir başlangıç.


Kayseri Erciyesspor, ligin ikinci yarısı için start veriyor. Aslına bakarsınız bu ligin ikinci yarısı için değil kulübün kapısına kilit vurulması için bir başlangıç. İkinci yarı sona erdiğinde temsilcimizin amatör lige düşmesi büyük bir ihtimal. Durum böyle olunca kulubün kapısına kilit vurulacak ve büyük bir tarihin üstü yine tozlarla kaplanacak. Başka yapılacak bir şey yok. Son çırpınışlarını gerçekleştirmek için?Mavi-Siyahlı takım Pazar günü ikinci yarının ilk maçına çıkacak.

*******************
Artık alışa gelmiş cümleler yazmaya gerek yok. Erciyesspor´un tarihini, başarılarını bu şehre yaşatığı gururları futbldan biraz anlayan, yaşı tutan herkes biliyor. Beylik laflarının lüzumu yok. Artık son profesyonel liglerde temsilcimizin son 17 maçı kaldı. Tabi bunları tamamlayabilirse. Olurda bir maça daha çıkmazsa zaten ligden ihraç olacak. Yeni 17 maç bile sürmeyecek bu durum. Rakip Pazarspor olurken, bu deplasmana gidilip gidilmeyeceği bile bana sorarsanız soru işareti.

*******************
Hiçbir desteği olmayan kulüpte oyuncular zaten amatör ruhla mücadele ediyor.?Kulübün sadece ismi profesyonel o kadar... Oyuncular büyük bir özveri ile maçlara gidiyor. Gece yapılan yolculuk, sabah maça çıkma ardından hiç konaklamadan yeniden dönüş yolculuğu. Çile çekmek desek yolkuculuktan daha iyi bir tabir olur sanırım. Bu gencecik çocuklar bu şehrin değerini ayakta tutmak için büyük fedakarlıklar yaparken, şehirden tek bir sesin yükselmemesi kadernin garip bir cilvesi olsa gerek.

*******************
Artık bunu rahatça söyleyebiliriz. Bu takım bu şehire çok fazla. Zira efer gerekli olsaydı, memleket büyüklerimiz bu işe el atar bu takımın bu durumlara düşmesine engel olamazdı. Şimde bakıyorum da Bölgesel Amatör Lig´de yer alan Kayseri takımları boş yere kürek çekiyor. Profesyonel lige yükselseler ne olacak Allah aşkına... Bu şehir onlara sahip mi çıkacak. Tabiki hayır. Bunun içindir ki bu şehirde futbola para yatırmak sadece ´´Ölü yatırım´´ demek. Erciyesspor´a bakıp grekli dersleri çıkarın derim sadece bu konuda...