Mehmet KETENCİOĞLU


SİZE "UĞURSUZ HAKEMDE, ZORBA" HAKEM DE KURBAN OLSUN!

Süper Lig 11.hafta maçında İzmir’de ligin en istikrarlı ve en az gol yiyen ekibi namı diğer "Göz-Göz" Göztepe’ye konuk olan Hes Kablo Kayserisporumuz geride kalan 11 hafta boyunca oynadığı 10 maçta gösteremediği gayreti bu maçta göstermesine rağmen deplasmandan yine 1 puanla dönebildi, 3 puan hasretine yine son veremedi.


Süper Lig 11.hafta maçında İzmir’de ligin en istikrarlı ve en az gol yiyen ekibi namı diğer "Göz-Göz" Göztepe’ye konuk olan Hes Kablo Kayserisporumuz geride kalan 11 hafta boyunca oynadığı 10 maçta gösteremediği gayreti bu maçta göstermesine rağmen deplasmandan yine 1 puanla dönebildi, 3 puan hasretine yine son veremedi.

Maç sonucu 1-1... Olsun bu futbolu oynayın, bu gayreti gösterip terinizin son damlasına kadar böyle mücadele edin 3 puan mutlaka gelir. Helal size,  alkışlar size... Bu maç için hakkımız helal bütün ekibe... Maçın orta hakemi Yaşar Kemal Uğurlu 76. dakikaya kadar iyi bir maç idare etti. Etti ama 76. dakikada bir çuval inciri berbat etti! Kendisi de pozisyonu iyi gören bir noktada olduğu halde VAR’daki KÜÇÜK ZORBA hakemin eyyamıyla bal gibi gol olan pozisyonda var da izlemeye bile gerek duymadan kulaklıktan gelen not ile golü iptal etti. Ülkemizde var yanlışları düzeltsin diye var, ama bizde tam tersi var... Bazı maçlarda 3-4 dakika var izleyen hakemlerimiz adamına göre muamele ile bu maçta tekrar izlemeye bile gerek duymadan bal gibi gol olan pozisyona hata kararı verdi ve 3 puanımızı göz göre yedi! "Bile bile yanlış kul hakkıdır " sözünü hatırlamadan golü iptal etti. Neden kul hakkı diye soranlara cevap. 1 puana federasyondan 1.5 Milyon gelirken, 3 puana 3 Milyon TL kasaya giriyor. Gerçi hala federasyon tarafından takımlara ne kadar ödeme yapılacağı belirsizliğini korusa da gerçek bu, bu yüzdende kul hakkı... Boşa akıtılan ter hakkı...

Geçen haftaki yazımızda Samet hocanın" önce 1 puan "felsefesinden bahsetmiştik.3 puanı ne zaman alacağımızı sormuştuk. Bu maçta 3 puanı kovalayan, Göztepe’ye 95 dakika boyunca sadece 3 pozisyon veren ve birinde de gol yiyen Hes Kablo Kayserisporumuz oldu. "Yiğidin hakkını yiyen ve hakkını iade etmeyen namerttir" sözünden hareketle bizim hakkımızıda bu maçta takımı alkışlamak düşer. Aslında hakem eyyam yapmasa 3 puanla Kayseri’ye dönmüş olsaydık 3 sıra daha yukarı çıkıp daha cesaretlenecektik, 12.haftada Kayseri’de oynayacağımız zorlu Trabzonspor maçına ayaklarımızla daha da sağlam basacaktık. 10 maçta alınan 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile puanımız 9.alttaki takımların maçları da bizden eksik olduğuna göre 15 puanlı Göztepe’ye kadar herkes, her hafta bir inip, bir çıkabilir, her hafta puan sıralaması değişebilir. Bu hafta Kadir Has’ta ağırlayacağımız Trabzonspor 7.haftada Newton hoca ile yollarını ayırmış, 9. haftada Abdullah Avcı ile yola devam kararı almıştı. Abdullah hoca ile 9 ve 10. hafta maçından 6 puanla ayrılan Trabzonspor az gol atan ama gol yemeyen bir takım olma yolunda gidiyor. 2002-2003 sezonunda Trabzonspor’da teknik direktörlük yapan Samet Hoca bu kulübün yapısını en iyi bilenlerden biri. O yüzden iki deneyimli hocanın maçında kıran kırana mücadele olması da mümkün.

3 İSİM KENDİNE GELMELİ

Pandemi döneminde teknik heyetler "sayılı sarımsak, dikili soğan" hesabı kendi yağlarında kavrulmaya çalışırken zorlanıyor. İşte bu şartlarda yedek kulübesindeki bütün futbolcuların hazır olması gerekiyor. Yılların tecrübesi Fernandes’in fizik yönünden çok eksik olduğu gözden kaçmıyor. Forvette özellikle kontratak futboluna katkı verebilecek olan Muğdat Çelik ve geçen yılların en istikrarlı futbolcusu Hasan Hüseyin Acar'ın formsuzluklarının da bir an önce son bulması gerekiyor. Bütün futbolcular ile bu sezon tamamlanacak ama uzun maratonda tecrübeli futbolculara daha fazla yük binecek, gençlerde itici güç olacak. Aksi halde sezonu bu zor şartlarda tamamlamak zor olacak, belki de sezon sonu gelmeden yelkenler suya inecek.