Necmettin ÇUHADAROĞLU


Siyaset böyle işte.


 

Kızdığın, arkasından konuştuğun hatta biat etmemek için yemin ettiğin adamın ayağına tıpış tıpış gitme sanatıdır siyaset.

 Bir SKM temsilcisi ya da siyasetçi iseniz siz siz olun sakın büyük konuşmayın. Gün gelir devran döner altın kapılının işi ağaç kapılıya düşer. Hani anasına avradına sövdüğün bu işleri yaparsam şöyle olayım böyle olayım dediğin şeyler var ya işte bunların tamamının elinize verildiği gündür siyaset.

Sapla samanın karıştığı, ortalığın toz duman olduğu, insanların birbirlerinin ayağını kaydırdığı dönemlerde seçimlere girip seçildikten sonra zorunlu olarak biat etmek zorunda olduğunuz bir iştir STK başkanı olmak. Daha ağır yazacağım ama ne Metin SÖNMEZ izin verir nede bizim terbiyemiz.

İşte siz siz olun iki günlük dünya için kimsenin kalbini kırmayın. Çalışın çabalayın kin kusun sonrada gidin biat edin. Kalıbınızdan utanın, kalıbınızdan. Ama siz o işleri çoktan aşmışsınız. Sizler kiracı olduğumuz dünyada ev sahibi gibi davranmaya devam edin. Hırs biriktirin, kin biriktirin. Yanınızda çıkma adamların takla attıklarına bakmayın. Yemlerini kestiğinizde takla da bitecektir. İsterseniz deneyin ama yine tekrar ediyorum.

Siz siz olun büyük konuşmayın.

Yoksa böyle yedirirler lafınızı.

Haramla helali belki ayırt ediyorsunuz ama adamla pancarı ayırt edemiyorsunuz. Bunu böyle bilin. Akıldanelerinize iyice danışın danışın ki sizin burnunuzu daha fazla pisliğe soksun. Ortalığı bo. Bo. Görün.

Gelelim Kayseri deki ikinci konuya, Efendim, 23 Nisan da bir piyes gösterimi oluyor. Küçük öğrenciler Tiyatro gösterilerinde asker elbiseleri giyiyor. Ateş ediliyor, temsili olarak şehit olunuyor ve üzerine bayrak örtülüyor. Bundan daha doğal ne olabilir ki? Demeyin. Bu millet ölmeyi çok iyi bilir. Uğradığı zulümleri de. Zalimleri de, masonları da devletine ihanet edenleri de. Ne var bunda. Çocukların oyununda şehid olma sahnesinde Türk Bayrağı üzerine örtülüyor. Ne yapılması gerekir, Rus bayrağımı örtülecekti.

Vay efendim çocukların eline silah verilirse bilinç altına yerleşirmiş, ben size vatandaşın ne yerleştireceğini biliyoum da dilim varmıyor. Buna mı kaldık. Bu tür eleştirilere mi kaldı gündem. Siz hiç 15 Temmuzu yaşamamışsınız.

15 Temmuzda kundakdaki bebelerden tutunda  tüm yaşlarda çocuklar yorgan olarak üzerlerine bayraklarını örtüp uyudu. Haberiniz var mı?

Olamaz.

Niye.

Çünkü meydanda olmayan bilmezde ondan.

Ona da soruşturma açtırın.

Hadi.

Durmayın.

10 Yaşındaki bebeler neden üzerlerine bayrak örtüp uyumuşlar deyin, deyinde millet hepinizin??.  Neyse.

Neyse deyip geçiştirmiyorum. Zihniyet ve olaydan anladığınız mana çok önemli. Bir gazetede çıkmış. İl Milli Eğitim Müdürü de soruşturma açtırmış. Bu gösteriyi hazırlayan öğretmenler hepinizin emeğine sağlık. Bu milletin çocuklarına böyle bir şuur aşıladığınız için. Bu milletin çocukları Çanakkalede, Dumlupınarda BIYIKLARI TERLEMEDİĞİ İÇİN ASKERE alınmıyor diye bıyıklarını boyayan, bıyıkları terlemediği için tarakla dudaklarını parçalayan bir neslin torunları. Onun için 23 Nisanlarda çocuklarımıza milli şuur ve vatan savunmasını anlatan onlara bu olaylardan ders almalarını isteyen herkese tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

İdari soruşturma imiş, denetleme imiş, gerisi boş hocam gerisi angarya. Başka işlerle uğraşın. Başka işlerle. Bakın, çocuklarımız veremediğimiz ahlak, milli şuur, vatan sevgisi yüzünden bebelerimiz elektronik krizlere giriyor. Üç beş vatan sevdalısı öğretmen çocukların ellerinden tutup onlara vatan uğrunda gerekirse ölmeyi anlatmış, karı kız peşinde koşun dememiş, porno sitelere girin dememiş, Vatan, Millet, Namus kavramlarını anlatmış helal olsun onlara. Selam olsun bu memleket için çalışanlara.

Kalın Sağlıcakla.