Mehmet KETENCİOĞLU


SİVASSPOR KÖTÜ, KAYSERİSPOR DAHA KÖTÜ

Süper Ligin 26. Hafta maçında ilk maçta kendi sahamızda 1-3 yenildiğimiz Sivasspor'a deplasmanda yine 2 farklı skor ile 2-0 mağlup olduk. Aslında geçtiğimiz 2 hafta 10 kişi kalan Erzurumspor ve Ankaragücü takımları karşısında başarılı olamayınca son yazımda Sivasspor maçından pek de ümitli olmadığımı beyan etmiştim.


Süper Ligin 26. Hafta maçında ilk maçta kendi sahamızda 1-3 yenildiğimiz Sivasspor'a deplasmanda yine 2 farklı skor ile 2-0 mağlup olduk. Aslında geçtiğimiz 2 hafta 10 kişi kalan Erzurumspor ve Ankaragücü takımları karşısında başarılı olamayınca son yazımda Sivasspor maçından pek de ümitli olmadığımı beyan etmiştim. Eline geçen 6 puan değerindeki 2 maçı saçma sapan bir şekilde 2 puanla kapat - 5 dereceden 3 puan alacağımhayaliyle yaşa... Yok sayın Petrescu sen Kayserispor’u tanıyıp bir yere getirene kadar bu lig bitecek anlaşılan sende kıymetli yönetim tarafından "canın sağolsun" denerek yolcu edileceksin görünen o ki... İlk yarının sonunda dilimde tükrük kalmadı ama sana anlatamadım. Bu takımın sezon başından beri en büyük sorunun gol atamamak olduğunu senin devre arasında golcü transferi yapman gerektiğini papağan gibi tekrarladımama sana duyuramadım. Devre arasındaki yabancı transferler tamamen senin onayın ile oldu. Hadi aksini iddia et "hayır ben istemedim transferleri" de de mesaj yerine gitsin bizde ona göre yazılarımızı yazalım müsade edersen!..
      Sayın hocam 2-0 mağlup olduğun Sivasspor bu maça kadar son 5 maçta sadece 1 galibiyet alabilmişti, 3 mağlubiyet , 1 de beraberliği  vardı. Senin anlayacağın son iki sezonun en kötü Sivasspor’a karşı sen daha kötü bir performans göstererek 2-0 kaybettin. Yine söylüyorum futbolda her maç kazanamassın.Yenmekte var yenilmekte. Ama bu Kayserispor geçen sene senin gibi daha çok haftalar var diyen bilinçsiz, vurdumduymaz insanların sayesinde bir alt lige düşmüştü ama mucize bir el ile tekrar lige döndü. Şimdi sen burada bu maçta en büyük hatayı 95. Dakika boyunca sol kanattan Sivas’ın yaptığı ataklara önlem alamamakla yaptın. Her iki golde hatta daha fazlası solkanattan Kvrzic'in olduğu tarafa yapıldı. Burada çok iyi bir taktisyen olmayantakımlarını fizik kondüsyon üstünlüğü ile ayakta tutan Rıza Çalımbay’ın senin takımını çok iyi çözdüğünü söyleyelim. Adam maç boyunca kanatlardan 23 top taşıdı bunun 17 tanesini soldan yaptı. Sen ise müdahale edecek hamle yapamadın. 5 adet korner attın 1 tane müdahele eden olmadı. Sivasspor 21 şut girişiminde bulundu, Kayserispor 7 şut atabildi. Haaa bu 7 şutun sadece 1 tanesi isabetli olarak kaleye gitti.Yani sen iyi bir taktisyen değilsin anlaşılan. Salla tırpanı nereden keserse kessin diyorsun.Yok hocam o tırpan yavaş yavaş bizi kesmeye başladı bile... İnceden inceye zarar gören biz olmaya başladık. Hiç çaresi yok hocam gol sorununa transferlere onay verdiğin gibiçözüm bulmak zorundasın. Kaçacak bir yerinde yok, sağa sola çevirek bir tarafında... Bizim senden isteğimiz maç başına 1.5 puan ortalaması. Hadi bundan da vazgeçtik 5 maçta 7  puan ortalaması yakalasaydın bari. İlk yarının sonlarına doğru Gaziantep maçıyla göreve başladın. O maçtan bu Sivasspor maçına kadar 8 maç oynattın takımaaldığımız 9 puan. 8 maçta 9 puan alabildin hocam. Kredin doldu yavaş yavaş rampa aşağı freni tutmayan kamyon gibi inmeye başladın. Allah'tan bu hafta BAY kalacağız.

     Freni patlayan arabayı kontrol altına alman için sana bir fırsat. Bu hafta boşluğunun arkasından yine 6 puan değerinde Çaykur Rizespor ile oynayacağız. O maç öyle bir maç olacakki hemşerin , eski Kayserispor teknik direktörü Sumudica ile senin aranda rüştünü ispatlama maçı olacak. Biz sinirlide olsak, kafayı duvara vuracak halede gelsek yinede ümitliyiz. Çünki bu memleketin en büyük iki tane  sosyal faaliyeti var. Biri Kayserispor başarılı olursa yüreğimizi ısıtır, bizi mutlu eder. Diğeride karla kaplı Erciyes dağı. Yanan yüreğimizin soğuması derin bir nefes için oksijen kaynağımız. Sen alacağın sonuçlar ile bizi ısıt biz kendi memleketimizde kendimizi soğutmasınıbiliriz sayın hocam.  Sivas'ta - 5 derecede buz keserek arkamıza bakarak Kayseriye ağlayarak gelmeyiz hiç olmassa...