Memduh BORAZAN


SİSTEM-KALECİ VE TEKNİK DİREKTÖR

İlk maç ve rakip Galatasaray´dı...


Dışarda kime sorarsanız sorun bu maçı Galatasaray kazanır düşüncesi ağır basardı. Nitekim de öyle oldu. Ancak ezile ezile yenilen bir Kayserispor´u izlemek yüreğimizi açıkçası burktu, endişelendirdi.

Problem çok. Bu futbola söylenecek eleştirilecek çok konu var. Kaleden tut, defansa, orta sahaya ve forvete. Sistem görülmemiş bir sistem eeeee karşındaki fizik gücü iyi olmasa da bir Galatasaray var. İyi oyuncuları var. Hangi akılla 3-5-2 ile bu takımı Galatasaray´ın karşısına çıkarırsın Marius Sumudica?

Tamam, belki sende haklısın Romanya´da belki öyle oynatırsın, bilmiyorsundur, ama ilk yarı daha dolmadan bu işin gitmeyeceğini anlamış olman gerekmez mi?

Yani hadi ligi tanımıyorsun diyelim hiç mi öğrenmedin, araştırmadın, karşındaki Galatasaray yahu? İlk yarı bak eğer Galatasaray iyi oynasaydı haşat ederdi haşat. 3 gol ilk devre. Kaleci sağ olsun geleni aldı. Kapattığı yerden yolladı içeri. Berbat bir kaleci Lung. Problemin bence başı..Bu kaleci bu takımın başını yakar. Ya elinizde Ali Ahamada ve Muamber gibi kaleciniz var, neyi ne olduğu belli olmayan bebeyi getirip takımın can damarını nasıl teslim ediyorsunuz?. Bu kaleci filan değil bizim gözümüzde ligde bunun gibi kaleci de yok bence(!) Yol yakınken gönderin gitsin?

İkinci yarı dan da biraz bahsedelim. Fark ilk yarıda zaten ortaya çıktı. Kaleci bombası? İkinci yarıda birkaç net pozisyon evet kurtardı alkışı orada hak etti. Ardından gelen 4. gol ve rezillik diz boyu. İlk maç, ilk farklı yenilgi ve ligin dibi? Hani güçle kuvvetle, dişe diş mücadele olurda yenilirken varsın olsun dersin, adamlar oynadı ama kazanamadı. Salladı ama yıkamadı diye düşünürsün. Ama yok bir şey yok. Bir tık yok yahu bu takımda. Kalede, forvette yok bir şey. Bir duran topla işte tehlikeli pozisyon yakalarsan o başka futbol yok bu takımda.

Marius Sumudica: sen sen ol bu ligi kısa zamanda tanımaya bak. Savaşmaya git deplasmanlara ezilmeye, ölmeye, boynunu bükmeye gitme. Takımı ateşe atma. Getirdiğin kaleciyi dün Türkiye izledi. Nasıl beğendin mi? Birkaç tane var öyle senin bombaların. Bu takımın canını yakarsan yakarlar canını haa.(!)

Sonuç işte böyle. Haaaa Sosyal medya yıkılıyor?

Konu, kaleci ve Marius Sumudica ile ilgili. Adamlar haklı kardeşim. Yok böyle zihniyet yok böyle kaleci. Sizin başınızı bu ikili yakar benden söylemesi. Herkeste bunu böyle düşünüyor şimdiden. 4 çeker sonrası İstanbul´dan hoppp Kayseri´ye gelen Sarı-Kırmızılılar haydi bakalım şimdi ikinci bir renktaş mücadelesi için çalışalım. Artık varsa yoksa Göztepe. Bu travmayı biran önce atladın ki Göztepe´de fena takım değil ona göre. Haydi kolay gele

Öte yandan Ali Ahamada ve Muammer gibi elindeki altınları değerlendir Marius Sumudica yakma takımı ve kendini?