Necmettin ÇUHADAROĞLU


SIRADAKİ GELSİN

Ankara ve İstanbul davaları başladı. Malum davalar aslında milletin davası.


 

Ankara ve İstanbul davaları başladı. Malum davalar aslında milletin davası.

Evet, Milletin davası 15 Temmuz.

Destanı yazanlar darbecilerin bedel ödemesini istiyor.  Bizler Kayseri de başımızdan geçenlerin bir kısmını anlattığımız 15 Temmuz Karanlıktan Aydınlığa kitabımızda da bahsettik. İnsan bir kere ölürdü, onun için meydanlara çıkalım dediğimizde ölümü hiçe sayan ölümü şeref bilen otuz yada otuz beş kişi idi. Sonumuzun ne olacağını hiç düşünmeden.

Şimdi savunmalara bakıyorum ve gülüyorum.15 Temmuzu yaşayanlar yaşamayanlara anlatsın. Kamera görüntülerine nerede ise yalan diyecekler. Bu damı kurgu, bu damı kontrollü darbe el insaf arkadaşlar el insaf.

Tankların insanlarımızın üzerinden geçmesi, vatandaşına ateş açan bir orduya emir vermek?.

Söylenecek çok şey var ama sabır.

Güneşi balçıkla sıvayamazsınız, arasından ışık sızar gider.

Anlaşılan o ki bu davaları kimse üstlenmeyecek. Kimse biz FETÖ dan talimat aldık demeyecek.

Yalan rüzgârı devam edecek.

Kayseri de öyle değil mi?

Üzerine alınan birisi var mı?

Arkadaş ben bu yapıya hizmet ettim bu sebeple de bana ne ceza verilecekse razım diyen birini gördünüz mü?

Yok

Kimse davasına da sahip çıkmıyor.

Ama itirafçı olanlar hariç

Onlar bildiklerini tek tek anlatıyorlar. Tabi yalan yanlış o hukukun bileceği bir iş bizim değil. Ona mahkemeler, hâkimler, savcılar karar verecek. Bir yandan tutuklamalar ve gözaltılar sürerken bir yandan da kendi evlatların toz konduramayan aileler bizim çocuğumuzun suçu yok diye ver yansın ediyor. Anlaşılan o ki bu iş daha da devam edecek. Yapı derin bir yapı. Kimin eli kimin cebinde değil. Sıkıntı da bu bence. Karmaşık yapının içinde imamları kripto adamları da sayarsanız dosya bayağı kabarık.

Allah devletimize, savcı ve hâkimlerimize de kolaylıklar versin. Bu işin içinden inşallah hatasız çıkarlar. Kayseri deki iddianameleri okuduk, yargılanmalar başladığında basına yansıdığı kadarı ile hiç kimse FETÖ cü değil. Hiç kimse bu yapıya yardım etmemiş. Çocuklarını dershanelerine yada üniversitelerine göndermemiş. Fitre zekât vermemiş. Zaman gazetesi almamış. Cemaat oturmalarına gitmemiş. Giden yok mu var. Onlarda Allah rızası için gittik sonra bıraktık diyorlar. Tamam da bıraktınız da bu yapı Kayseri de neden bu kadar palazlandı. Her konuda anlaştık dediğiniz ve itiraflarınızda boy boy ifade verdiğiniz siyasi kişiliği neden oturmalarınıza almama kararı aldınız. Birileri bu işlerin bir hesabını mutlaka vermeli.

Hele o abi dediğiniz, ya da abla dediğiniz kişiler.

Daha durun bu iş kamu kurumlarında yeterince araştırılmaya yeni başlıyor. Çocuklarını bu yapının içerisinde burslu okutanlar, paralelin tezgâhına su taşıyanlar, beş on sene gibi bir amanda zengin olanlar bir bir sıralarını bekliyorlar, beklemeleri de gerekir. Bir gün buradaki hesaptan kaçmaya çalışanlar artık bu iş öteki tarafa bırakılmıyor.

Sıradaki gelsin.

Yine yeni ve yeniden diyerek bu dosyalar açılıyor ve sıra size de gelecek.

Niye mi?

İskender´de yediğiniz yemekler size Gömeçte dürüm olarak dönecekte ondan.

Kalın Sağlıcakla.