Necmettin ÇUHADAROĞLU


ŞİMDİ NE OLACAK!

Hep beraber 24 Haziran seçim sonuçlarının açıklanmasını bekledik.


ŞİMDİ NE OLACAK

Hep beraber 24 Haziran seçim sonuçlarının açıklanmasını bekledik.

 Sayılı gündü geldi geçti.

Halkımız önüne konulan sandığı iyi değerlendirdi. Faturayı kesti. Kimine göre ceza, kimine göre başarısızlık, kimine göre de başarı ile sonuçlandı.

Önümüzde yerel seçimler var.

Bu minvalde hata yapan gider misali, herkes hatayı bir birlerine atmaya başladı.

Elhamdülillah, kimse de üzerine alınmadı.

Ortada bir başarısızlık var mı?

 Var.

Kim açısından başarısızlık?

 Onu tartmadan önce Reise verilen oyların çokluğu ve halkın Reisi Başkan olarak görmek istemesi kadar doğal bir şey yok iken Reisin kurduğu partinin oy kaybetmesi tartışılmaya başlandı.

Kayseri ölçeğinde kaybedilen oy, az buz değil.

İşte burada şimdi ne olacak sorusu nu sormak lazım?

Kim hatalı, ya da kim yanlış bir uygulama yaptı?

Ya da soruyu değiştirelim bu düşüşün sebebi nedir?

Kayseri de herkes bu sorunun cevabını arıyor.  Teşkilat; biz iyi çalıştık diyor, Milletvekilleri; sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmadık diyor; Belediye Başkanları; elimizden ne geldi ise onu yaptık diyor.

Aslında temel sorun ne biliyor musunuz?  

Kayseri diğer seçimlere göre 150 bin civarında yeni yani oyladığımız Anayasadan kaynaklanan 120 bin genç sandığa gitti, yeni kayıt ile il dışından göç ya da tayin ile gelenlerin sayısı da yaklaşık 30 bin civarı.  Kısacası yaklaşık yüz elli bin kişiye ya iktidar yeni şeyler üretemedi ya da gençlere istenilen anlatılamadı.

Yüz elli bin kişi iki vekil eder, kabaca tarif bu.

 Sarız´daki büyük düşüş ile Pınarbaşı´ndaki büyük düşüş bölgesel etkenlerden kaynaklanan düşüşler olsa da Ak Parti´nin bu bölgeler için acil çözümler üretmesi gerekir. Bünyan´daki düşüş cezaevinden gelen oyların HDP ve MHP ye kayması bir nebze etkilese de ilçeler içerisinde ?´kötünün iyisi´ bence Akkışla.

Akkışla Belediye Başkanlığı seçimlerinde yüzde 29 oy ile seçilen Ali Ergül Ak Parti oylamasını arttırmayı başarmış gibi gözüküyor.

Bütün bu olanlar ile birlikte Kayseri´de bulunan yerel gazeteler ve haber sitelerindeki dedikodulara inat yapılabilecek her şeyin teşkilatlar tarafından yapıldığına inanıyorum. Birkaç değişiklik ile ilçelerde yapılacak düzenlemelerle seçime girileceği kanaatindeyim. Eğer Ak Parti Milletvekilleri biz çalıştık İl çalışmadı, il, biz çalıştık ilçe teşkilatları çalışmadı, ilçe teşkilatları biz çalıştık, belediyeler çalışmadı derse işte dışardaki dedikoduya eş olmuş olurlar.

Kanaatimce buna da fırsat vermeyecek siyasi büyüklerin olduğu bir ilde, üç beş dedikoduyu büyütmeden ve kendilerini çeki düzen vererek samimi insanlarla yola devam etmek gerekir. Çünkü Ak Parti ilk defa oy kaybetmiyor.

Her şeyin telafisi var.

Hata yapan gider mantığı yerine hatayı nerede yaptık mantalitesini oturtmak lazım.

Yoksa vatandaş sandıkta yapacağını artık biliyor.

Fitne ve fesadın kol gezdiği, Ak Parti´yi bitirmek için nicelerinin uğraştığı, Anadolu´nun en güzel kenti Kayseri´de şimdilik durum bu.