Metin SÖNMEZ


SEYREYLEYİN GÜMBÜRTÜYÜ!

Geçen sezonun şampiyonu? Avrupa´nın yenilmez armasında Kayseri´ye gelen Beşiktaş, zoru gördü, oyunu bozuldu ve ardına sığınabildiği bir puanla İstanbul´un yolunu tuttu.


Geçen sezonun şampiyonu? Avrupa´nın yenilmez armasında Kayseri´ye gelen Beşiktaş, zoru gördü, oyunu bozuldu ve ardına sığınabildiği bir puanla İstanbul´un yolunu tuttu.

   Haftanın en zor karşılaşmalarından biri olarak görülen mücadeleye Kayserispor, beklendiği gibi başladı. Oyunu kontrol eden ve çubuk ve kontra hücumlarla rakibini yıkmayı planlayan sarı-kırmızılı takım, stoperi Kucher´in asistiyle formda golcü Umut Bulut´un sayısı Beşiktaş´a buz kestirmeye yetti de arttı. Tabii bu arada konuk ekibin bulduğu pozisyonlar da vardı ama istediği gibi oynayan taraf Kayserispor´du. Artık devreye böyle gidilecek derken, hiç olmayacak bir pozisyonda Yaşar Kemal Uğurlu´nun çaldığı adeta temdit penaltısı, skora eşitlik getirdi ve taraflar eşitlikle soyunma odasının yolunu tuttu.

  Tartışmaların ve kartların çıktığı pozisyonun ardından, dönüşte Kayserispor resmen şok yaşadı. Tiago Lopes´in ikinci sarıdan ihraç olmasının ardından sahada 10 kişi kalan Erciyes´in çocukları, ne umudunu kaybetti, ne de ipe un serdi. Kaldığı yerden devam etti. Elbette Marius Sumudica´nın eksilen takımına yaptığı müdahale ve oyuncu değişiklikleri de yerli yerindeydi.

  Takım topyekûn direndi. Dakikalar ilerledikçe de direnci arttı. Bu arada rakibi baskında yakalamak adına teşebbüsler de vardı. Deniz Türüç´ün eksikliğini hissetmesine karşın Kayserispor´da sahada oynayanı, gireniyle, çıkanıyla herkes elinden geleni yaptı.

  90 dakika sonunda eşitlik vardı ama morallenen 10 kişilik Kayserispor, süngüsü düşen Beşiktaş´tı.

  Artık Lig´in ilk yarısını tamamlama adına son iki haftalık viraja girildi. Hedef 6 puan olmalı ve bunu başarma adına tavır geliştirmeli. Eğer bu takım 33 puana ulaşırsa, siz o zaman seyreyleyin görün gümbürtü.