Necmettin ÇUHADAROĞLU


Seyreyleyin cümbüşü

Kayserinin asansörlerinin yüzde yetmişinin güvenli kullanıma uygun olmadığı tespit edilmiş.


Bu açıklama Bilim Sanayi İl Müdürü tarafından yapılan bir açıklama. Yani canımız Allaha emanet. Sorumlusu ise bina yöneticileri imiş.
Yuh olsun size.
Sıfır binalara bir bakın onların uygunluğu da yok.
Denetimler olmasın demiyoruz. Denetimler olsun ama bunun birde yaptırım gücü olsun. Asansörlere sadece kırmızı etiket yapıştırmakla olmuyor. Kilitleyin asansörleri. Kullanımına izin vermeyin. Birde asansörcüleri denetlesiniz elinize almışken müdürüm. Kaç tane Kayseri´de uygunluk belgesi olan bu işten anlayan asansörcü çıkacak onu da merak ediyoruz.
Asansör üreticileri çapsız, ustalar çapsız, denetimler çapsız. İşte ortaya tam çapsız bir sorun çıkıyor. Asansörler. Hepimizin kullandığı hayatımızı emanet ettiğimiz yerler. İl müdürlüğü ceza yazıp giderim diyor, yönetici para toplayamadım diyor, asansör tamircisinin belgesi yok, firmanın bilgisi yok derken daha çooook ama çok canlarımız yanar gibi geliyor.
Herkes sorumluluğu birbirinin üzerinden atmaya çalıştığı ?´neme lazımlığın olduğu bir yerde hiçbir şey düzelmez.
Ayarcılar
Gelelim bu şehrin ayarcılarına. Kendi çıkarları için medya kuruluşu oluşturanlar. Yaptığı işten tüfek atanlar. Reklam işlerinde mahir olanlar derken bu memleketin medyadaki çivisi çoktan çıkmış. Çıkmış olmasına çıkmışta bu çiviyi çıkartanlara destek olanların hiç mi suçu yok. Evet, asıl suçlularda onlar. Onları adam sananlarda. Ak Parti üzerinden prim yapıp ev araba sahip olanlarda. Televizyonundan çok para kazandıran reklam ve direk işleri ile uğraşanlarda. Yani bunlarda suç varda hiç mi bunların sahibinde suç yok. Her işe ayar verenler, kafalarına göre bakanlara programlar hazırlayanların hiç mi suçu yok. Memur olan memurluğunu yapmalı. Eğer çok istiyorsanız istifa edin diğer işlerle uğraşın. Bırakın millette kendi işini yapsın.
Aklanmaya çalışanlar
Ne insanlar gördüm üzerlerinde elbiseleri yoktu, nice elbiseler gördüm içinde insan yoktu diyor ya Hz. Mevlana. Yüz yıllar önce de demek ki insanlık aynı boyutlarda imiş. Dünün paralelcileri, cemaatçileri bu günün en iyi Ak Partilisi olmuş. Yani korkuyu görünce AK lanmışlar.
Ama yetmez.
Programlarına vekilleri, bakanları, devletin protokollerini çağıranlar daha sizin aklanmanıza zaman var. Hele bir iddianamelerden bir kurtulun da gelin bakalım. Üzerinizdeki kirleri bir bir temizleyin öyle gelin bakalım. Gerçi sizin kirinizi Kadı hamamı bile temizleyemez ama neyse yine de tarihi bir mekan gidin ve temizlenin. Bedenen temizlendiniz ama birde tövbe ederek ruhen temizlenin. Tavsiyem Kadı Hamamının yanında Cami Kebir var. Oraya gidin, tövbe edin. Biz pensilyanyadaki şerefsize hoca efendi dedik, salyasını sümüğünü yaladık yarabbi bizi affet deyin. Olmadı, biz çıkarlarımız için her şeyimizi satan şerefsiz bir insan olduk nasıl oldu ama olduk yarabbi, bizim gibi şerefsizleri affet deyin. İnşallah kabul görür duanızda vatana millete devlete bundan sonra ihanet içinde olanların kılıcını sallamazsınız. Bakarsınız gökten kemik bile yağar.
Kalın Sağlıcakla.