Begüm BÜYÜKNALBANT


Seyahat Rehberi? 5

İstanbul gezimize kaldığımız yerden devam edelim.


 

İstanbul gezimize kaldığımız yerden devam edelim. En son Topkapı Sarayı´nı gezdiniz ve çok yoruldunuz eminim. Ama bir gün ara verip dinlendikten sonra İstanbul´un olmazsa olmazlarından Kapalı Çarşı´ya gitmeden olur mu hiç?

Kapalı Çarşı´da ne yaparız, nerden başlarız diyorsunuz. Hanımlar, dikiş nakış işini seviyorsanız harika kumaşçılar var hem de çok uygun fiyatlara alıyorsunuz. Zaten sokaklarda yürüdüğünüz yerde derler ünlü modacılarda bizden alıyor diye? Yalan değil ben karşılaştım, kumaş seçiyorlardı. Her neyse, burada yok yok. Düğün,kına,doğum alışverişlerinizin hepsini yapabilirsiniz. Hem uygun fiyata hem de çok güzeller. Organizasyon süsleri, pastacılık malzemeleri, mum sanatı? Daha neler neler? Mısır çarşısına gidersiniz hemen çiçek pasajının yanında zaten mutfağınızı donatırsınız.  Oralara kadar gidip de Eminönü Camii´sini ziyaret etmeden olmaz. Balık ekmek de yiyebilirsiniz ama ben geçen gittiğimde pek sevmedim tadı bozulmuş balık ekmeklerin?

Galata Kulesi, Kız Kulesi,Adala, Eyüp Sultan,Sultan Ahmet,Dolmabahçe SarayıMiniatürk,Akvaryum,1453 Panaroma,Emirgan Korusu,Çırağan Sarayı?O kadar çok ki gezilecek yerler. Kendinize belli bir plan yapıp yorulmadan gezmeniz gerek. Üç-dört günde hepsini bitiremezsiniz. Şimdiden iyi gezmeler.