Begüm BÜYÜKNALBANT

Tarih: 03.05.2017 09:34

Seyahat Rehberi?

Facebook Twitter Linked-in

Eee havalar ısındı herkes tatil planları yapmaya başladı bile? 1 Mayıs tatilini boşa geçirmeyip Mersin, Adana,İstanbul´a  giden vardı.Gördüm sosyal medyadan pek de eğlenilmiş, tam yaz havasına herkes girmişti.

Sıra 19 Mayıs da o da Cuma ya denk geliyor. Ohh bir tatil daha ramazan gelmeden. Şimdiden herkes 19 Mayısın planını yapmaya başladı. Ben bile acaba nereye gitsek diyorum. Arkadaşlarla mı buluşulsa yoksa mini aile tatili mi yapılsa ya da gezelim görelim kültürümüz mü artsa?

Üç günlük Kayseri´den nerelere gidebiliriz ki dedim ve neler buldum sizler için?

Baktım haritaya Gazi Antep yakınlarda hem gezecek çok yer var hem de yiyecekleri lezzetli. Asla aç kalmazsınız. Uygun otellerde var konaklayacağınız.

Zeugma Mozaik Müzesine gidersiniz müze gezmeyi severseniz. Ki eğer hiç müze gezmediyseniz çok ilginizi çeker. Müze gerçekten çok başarılı bir şekilde dizayn edilmiş ve ışıklandırılmış, mozaiklere bakarken kendinizi bir an o dönemde hissediyorsunuz. Tamamen Avrupa standartlarında bir müze olmuş ama gelin görün ki müzeyi ziyaret eden turist sayısı çok az, bence bu müzenin Hollanda ya da Almanya´da ki müzelerinden tek farkı uluslararası ortamda reklamının yeterince yapılamamış olması. Çingene Kızı´ na gelince girişi çok gizemli olmuş ve gerçekten merak uyandırıyor. Karanlık labirent gibi bir koridordan içeri girince sizi takip eden gözlerle karşılıyor. Mozaik tahmin ettiğimden ufak olmasına rağmen beni çok etkiledi, sizin de görmenizi tavsiye ederim

Hayvanlara ilgi duyuyorsanız eğer şahane bir yer var. Çok bakımlı, çok temiz ve düzenli bir hayvanat bahçesi. Yürüyüş yolları üzerinde belli aralıklarla çeşmeler ve tuvaletler, ayrıca oturup dinleneceğiniz yerler var. Fok gösterileri bile var. Normal tempolu dinlenerek üç saatte bitirebilirsiniz.

Gazi Antep Kalesi´ni gezmeden gelmek olmaz. O dönemin savaşını içinizde hissedeceğiniz bir yer. Kalenin alt tarafı Naip hamamının yakınında bir yere aracı park edip kendinizi aşağıdan yukarıya sonrasında bakırcılar tarafına ve en son yine aynı istikametten kaleyi tam çevre gezecek şekilde bir yürüyüş yapmak özellikle bu dönem için büyük keyif. Hanlar birbirinden güzel cami ve özenli bir kaç özel müze bu bölgede. Görmeden gelmemek gerek. Şu ana kadar bir çok kale gezdim ama böylesini ilk defa gördüm. O kadar güzel dizayn edilmişti ki beni alıp taaaa savaşın içine götürdü o zamanları yaşattırdı resmen. Kesinlikle görülmesi gereken bir yer sakın es geçmeyin.

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —