Metin SÖNMEZ


SERGEN HOCA´NIN GÜRAY´I?

Kâğıt üzerinde, kolay? Çantada keklik maçtı.


   Lig´de futboluyla-puanıyla müsemma bir konumda bulunan G.Antep takımına karşı, Kayserispor açık ara favori idi. Üst üste alınan galibiyetlerle bitti denilen yerde hayata yeniden tutunan, özellikle üç büyüklere karşı elde ettiği skorlar ile de övgüyü hak eden sarı-kırmızılı takım, bu kez evde yoktu.

  Evde olmamasının sebepleri vardı Kayserispor´un. Bunlardan en önemlisi Kayserisporlu futbolcuların psikolojik olarak, ?Biz bu işi bitirdik, Lig´de kaldık? havasını derinden teneffüs etmeleriydi. Siz bunun yanına Güray Vural ve Deniz Türüç´ün ?Milli davet? almasının verdiği gevşekliği de ilave edin? Tabii birde Lawal´ın yokluğunda Sergen Yalçın Hoca´nın ilginç-şaşırtıcı tercihiyle iş iyice içinden çıkılmaz hâl aldı Kayseri temsilcisi adına.

  Başakşehir maçı sonrası, kadro istikrarının yakalanması ve hücuma doğru geçişler ve savunma pozisyonunda önemli işlerin altına imza atan Rotman-Laval ikilisinin ön liberoda maksimum verimle oynaması Lig´in ikinci yarısında alınan 15 puanın en önemli faktörleriydi. Böylesine bir gerçek herkesin malûmu. Bu ikili G.Antep maçında Lawal´ın cezasıyla doğal olarak bozuldu. Takım içinde Lawal´ın muadili iki oyuncunuz var. Birisi Samba Sow, diğeri N´Guemo. Elinde iki net ön libero varken, Sergen Hoca´nın bu pozisyon için sol kulvar oyuncusu Güray´ı oynatması, sanırım rakibi fevkalade hafife almasından kaynaklandı. Eminim ki Sergen Hoca, daha sonra sol beke gönderdiği Güray´ın pozisyonunu beyninde bin kere tartmıştır bu yenilgi sonrası.

  Bu kadro tercihine karşın Kayserispor aslında mücadeleye golle başladı. Rakip takımın defansında El Yasa Süme´nin büyük hatasını,  iş bitirici-takipçi Umut Bulut affetmeyince, herkes maç bitti gibi düşündü? Doğal olarak Kayserisporlu futbolcular da... Gol dakikasından sonra adeta orta alanların olmadığı, topu kazanan takımın rakip ceza alanı çevresine geldiği bir 45 dakikaya tanıklık ettik. İki tarafın da absürt hatalarıyla soyunma odasına 2-2 ile gidildi.

  Soyunma odası dönüşü, sahada Nabil Ghilas dalgaları gördük G.Antep adına. Güney´in golcüsü, 5 dakikada Kayserispor filelerini iki kere sarsınca Kadir Has´ta herkes hasta oldu desek doğru olur. Skorun 4-2´ye gelmesinin ardından bildiğiniz şeyler oldu. Konuk ekip ceza alanı önünü savundu, kontra ile belki gol bulurum beklentisine girdi, Kayserispor ise rakibinin üzerine çullandı ama ne fayda. Maç 3-4´e geldi ve öyle bitti.

  Şimdi mesele şu: Tabii ki yenilebilirsiniz. Ancak sezonun en zayıf halkalarından biri olan G.Antep´e karşı sulandırılmış futbol oynarsanız, olacağı bundan öte değil.

  Bir musibet, bin nasihatten evladır derler. Bu maçtan herkesin kendi payına çıkaracağı dersler var. Zira Lig henüz bitmedi.