Mehmet KETENCİOĞLU


SERDAR TATLI GERÇEĞİ !

Süper Ligin 13.hafta maçını F.Tav Antalyaspor ile deplasmanda oynayan Hes Kablo Kayserisporumuz Samet Aybaba ile topladığı 1 puan serisine Antalya’da son verdi, fakirin tavuğu bir puanda yumurtlamaz oldu.


Süper Ligin 13.hafta maçını F.Tav Antalyaspor ile deplasmanda oynayan Hes Kablo Kayserisporumuz Samet Aybaba ile topladığı 1 puan serisine Antalya’da son verdi, fakirin tavuğu bir puanda yumurtlamaz oldu. Antalyaspor’a 2-0  yenildi. 13.hafta sonunda hala elde var 10 puan...Futbolda gol atamayınca puan alman mümkün olmuyor. Hes Kablo Kayserispor’un 12 maçta atabildiği gol sayısı sadece 6. Altına da baksan, üstüne de baksan 6...

Romanya' dan geçtiğimiz yıllarda efsane futbolcusu Alibec'i almışız gol sorunumuz olmazmış! Bir dönemler Beşiktaş'ta harikalar yaratan şimdilerde 30 dakikada pili biten Fernandes'i almışız orta sahamızdan golcüye nefis paslar gidecekmiş! miş de miş!..Kayserisporumuza 3 puanlar gelecekmiş... Uyan uykudan sevgili yarım bir parça odunla bu soba ısınmaz. Soba ısınsa da etrafında bekleyenlere sıra gelmez. Battaniyeye sarılarakta ilkbahar gelmeden zatüreye gelir, ilaç olmadığı için de arkadan ölüm gelir. Görünen deHes Kablo Kayserispor için aynen böyledir. Ne bir  az ne bir fazla... Bu gidişle bu kadro ile kara'ya varmakta zor görünüyor. Umuda kucak açmak bana zor oğlu zor geliyor. GOL OLMAZSA OLMAZ...

Her zaman söyledim bir daha söyleyeyim ne kadar iyi top oynarsan oyna. Ne kadar geniş ve güçlü kadron olursa olsun masanın bir ayağı hakemlerdir. Yıllardır hakemler ile iyi diyalog sağlayabilen  bir lobimiz olmadı. Ta ki 1970’li yıllardan beri maalesef Kayserispor’uligin figüranı olarak gördü MHK.. Hatta bu zihniyetin en önemli temsilcisi de MHK başkanı Serdar Tatlı oldu.

MHK BAŞKANI SERDAR TATLI İKEN BU HAKEMLER KAYSERİNİN FİŞİNİ ÇEKER

Hakemlik yaptığı 1997 yıllarından 2006 yıllarına kadar Serdar Tatlı orta hakem ve 4. Hakem olarak Kayserispor’un 13 maçında  görev yapmış. 7 orta, 6 maçta 4. Hakem olmuş. KAYSERİSPOR için hiç penaltı vermemiş  rakip takımlara 3 penaltı vermiş 13 maçta 4 galibiyet alabilmiş Kayserispor. Şimdi Kayserispor’u geçmişten beri sevmeyen bir hakem hocasının Kayserispor için bundan sonra tarafsız olabileceğini kim düşünebilir. Hakemlerden destek ve iltimas istemiyoruz. Sadece hakkıyla yönetsinler, hak edene maçı teslim etsinler istiyoruz. Kayserispor -Antalyaspor maçında maalesef Henrique'nin 2 golü iptal edildi. Ofsayt gerekçesi ile iptal edilen gole itirazımız yok ama faul nedeniyle iptal edilen gole itirazımız var. Her dokunana faul çala çala Türk futbolunun dibe vurmasına maalesef hakemlerde katkı sağladı. Skor avantajını eline  alan taraf küçük bir darbe ile yere düşüyor, düştüğü yerden de kalmıyor. Hakemlerde oyunu oynatmak yerine ağırlaştırmayı hedefliyor. Buna bu sezonda varda görev alan hakemlerin iş güzarlığı da eklenince futbol seyir zevkinden yoksun bir hale geliyor. Her dönemde siyasiler TFF üzerinde  ve dolaylı olarak MHK üzerinde " karda yürü izini belli etme" mantığıyla etkili olmuştur. Daha doğrusu etkili olanda ligde daha başarılı olmuştur. Etkili olamayanda " biz düşmeyi hak ettik" deyip 1 alt lige gitmiştir.Zannetmiştir ki futbol hak ve adalet içinde oynanan sahada iyi olanın kazandığı bir oyun. Bilmez ki vardır oyun içinde bir oyun! Kutu kutu pense!

HAFTADA 2 MAÇI BU KADRO ZOR KALDIRIR

Ligde sıkışan bir maç trafiği var. Avrupa şampiyonası için maçların Mayıs ayında bitirilmesi planlanıyor. Bu durumda geniş kadroya sahip olan 3 büyükler haricinde diğer takımlar çok zor günler geçirebilir, hatta sahaya çoğu zaman gençlerle çıkabilir... Hes Kablo Kayserispor’un kadrosu da çok geniş olmadığına göre, hala form tutamayan tecrübeli  isimler olduğuna göre Samet Hocanın şapkadan tavşan çıkarması gerekiyor. Bu mücadeleden ben sıkıldım oynamıyorum diyerek mızıkçılık yaparak  oyundan kaçmadan sonuna kadar mücadele ederek uyuyanları da  uyandırması gerekiyor. Aksi ne yazık ki  zatürreye ve ölüm!