Necmettin ÇUHADAROĞLU


ŞEKER

Bayramların kaçınılmaz tadı şeker.


Bayramların kaçınılmaz tadı şeker.

Bol tüketince sağlığımızı bozuyor, az olunca da tatlanmıyor hayatlar.

Hazır kurban bayramı geliyorken tatlı ve gülümsemenin yerini acı ve zehir almasını istemiyorsak şekere değil Nişasta bazlı şekere dikkat etmek gerekiyor.

Biraz anlaşılır hale getirelim. (NBŞ) Yani nişasta bazlı şeker. Mısır nişastasının kimyasal işlemlerden geçirilmesi ile elde ediliyor. Sıvı olarak üretiliyor. Dönüşme işlemi ise nişasta parçalanarak glükoza ardından glükozda fruktoza dönüştürülüyor. Fruktoz = Meyve şekeri. Doğal olmayan yollardan kimyasal yani laboratuvarda size şeker üretiliyor.

Bunda ne var diyeceksiniz?

Ne mi var?

Fruktoz bize ne yapıyor? Tokluk hissi uyandırmıyor. Pancar şekerinin yerini almaya çalışıyor. Yapılan araştırmalarda kronik hastalıklara ve kansere yol açan früktoz yani nişasta bazlı şekerler neden üretiliyor?

Birinci sırada Türk tarımını ve şeker pancarı üreticisini yok edip tarımda istenilen dışa bağımlılığı arttırmak. İkincisi ise bu tür hastalıklarla toplumumuzu baş başa bırakarak hastalıklı toplumlar üretmek. Bilindiği gibi Kayseri´deki ilk uçak fabrikasını ABD ve NATO nasıl kapatmıştı? Hatırlayalım; önce daha ucuz uçaklar getirildi. Parçalarını alabilmek için sıraya girdiğimiz ikincisi ise NATO denen hergele kuruluş bizim dış güçlere karşı koruyacağını taahhüt ederek uçak fabrikamızı kapatmışlardı.

Şimdi aynı hesap.

Değişen bir şey yok.

Şimdide emperyalist güçler ve küresel sermaye baronları Türk Şekerine gözlerini diktiler. Ankara´da üç maymunu oynuyorlar. Nasıl NBŞ i kabul ettirebiliriz in çabası içerisindeler. Mısır şurubunun vücudumuza çocuklarımıza verdiği zarardan dolayı Avrupa´da çoğu üründe kullanılması yasak.

Peki, neden Türkiye?

Yaşı benim gibi ellinin üzerinde olanlar hatırlarlar. 1970 li yıllarda NATO bize süt tozu dağıtmıştı. Evlere ücretsiz süt tozları ve okularda içilmesi için süt tozlarının dağıtıldığı yıllar. Daha sonra ne olmuştu biliyormusunuz? Küçük bebeler, Anadolu´nun gariban çocukları anne sütünden kesilmiş her gün hasta olan bir toplum haline gelmiştik. İşte sebebi hikmeti bize bedava diye dayatılan ne yediğü belirsiz süt tozları ki bunlarda laboratuvarlarda üretilmiş ve bizlere dağıtılmıştı.

İşte o günden beri kendini toparlayamayan çocuk hastalıklarının hat safhalarına ulaştığı hastalıklı bir toplum haline gelmiştik.

Bu iş kimin işine yaramıştı?

Bizleri iyileştirme vaadi ile kandıran küresel güçlerin işine yaramıştı. Bizleri hastalandırdıkları yetmiyormuş gibi çalışıp çabaladığımız paraları da tekrar iyileştirilmemiz koşulu ile dışardan gelen iğne ve ilaca vermiştik.

Kim kazanmıştı?

Tabi ki küresel sermaye baronları.

YIL 2017

Aradan yaklaşık elli yıl geçmiş, artık Türkiye yerinde duramayan, dış bağımlılığını azaltan, İMF ye borçlanmayan, Ortadoğu Coğrafyasında oyun oynanan değil oyun kuran ülke konumuna geldiğinde, teöröle, PKK ile, DAİŞ ile PYD ile FETÖ ile yıkamadıkları Türkiye Cumhuriyetini ekonomik olarak ele geçirme çabası içerisine girdiler.

Türk çiftçisi artık aydınlandı.

Neyi ne zaman ekeceğini biliyor. Devletin desteği çok. Her şey yolunda giderken yeni bir derdimiz oluyor.

NBŞ yani nişasta bazlı şeker devreye giriyor ve Türk çiftçisinin alın terini çalmaya başlıyor. Buna birilerinin dur demesi gerekir.

Neden mi?

Mısır şurubu NBŞ  birincisi ucuz.

 İkincisi Taşınması kolay, bildiğiniz kimyasal ortamda hazırlanan şurup.

Ama masum bir şurup değil.

Nişasta bazlı şekerler doğrudan tüketilmemekte. Şekerli ürünlerde kullanılmakta. AB ülkelerinde kullanımı yasak. Türkiye´de ise market raflarında hemen hemen bulunan ürünler içerisinde kullanılmakta ve bizler tarafından tüketilmekteyiz. Sadece bu özelliği yok kimyasal özelliği sayesinde raf ömrünü de uzatıyor. Etiketlerin üzerinde bizlerin görmeyeceği bir yazı sitili ile yazılıyor.

Ne yapıyor?

Tokluk hissi vermiyor. Obeziteye davetiye çıkartıyor. Kanserden kalp rahatsızlığına kadar uzanan bir hastalık zinciri oluşturuyor. Ama en belirgin özelliği ?´beyinde tokluk hissi uyarmıyor olması´´. Furuktoz, karaciğere iç organlarda yağlanmaya, pankreas kanserine, kalp hastalıklarına, diş çürümelerine, böbrek, tansiyon, migren ve varis e neden oluyor. Bu sebeple obezler için geniş cerrahi klinikleri, diş çürümeleri için diş macunları, böbrek yetmezliği için ABD ve İsrail yapımı temizleme makinaları, pankreas kanseri için ABD den ilaçlar yüksek miktarda döviz ödeyerek ülkemize geliyor. Karaciğer yağlanması siroza, taşsız safra kesesinde iltihaplanmaya neden oluyor.

İşte tüm bunlardan sonra ister NBŞ yani nişasta bazlı şekerli ürünler tüketin isterseniz tüketmeyin size kalmış bir şey ama asıl gerçek Siyonist ve Amerikan sermaye baronlarının iştahını kabartmamak için şeker pancarından üretilen şekerleri tüketin.

Niye mi?

Şeker pancarı şekerinde millilik var, alın teri var, emek var, doğallık varda ondan.

Kalın Saglıcakla.