Necmettin ÇUHADAROĞLU


Seçim mi, geçim mi?

Ak Partide tamam mı devam mı sorusunun cevabı Ekim ayına kadar belli olacak gibi.


 

Kayseri ölçeğinde kaç ilçenin değişeceği şimdiden belli değil ama görünen köyde kılavuz istemez. Ekim ayının hemen ardından tabi şartlar bu şekilde devam ederse Aralık ya da yeni yılın ilk ayında da İl kongresi yapılacak ve kimlerle devam edilmek isteniyorsa o kişi ve yöneticileri ile genel merkez görüşüp yeni bir belki de bir yol haritası çizecek.

Tabi makamlar ve mevkiler hep gelip geçici şeyler. Kimsenin de tapulu malı değil. Babasından da mirasta kalmış değil. Görev verilirse devam edilir verilmezse de herkesin hemen hemen yaptığı bir iş var ona devam eder.

Giderken hoş bir seda bırakmak için gelenler içleri rahat olarak giderler. Yenilenmek maksadı ile değişim sağlanacak yerlerdeki yeni arkadaşlarda canla başla çalışarak devam etmek zorundadır.

Siyaset böyle bir şey.

Eline sağlık derler mi bilmem ama uzun soluklu bir maratonda bazen yol kazaları olduğu gibi teklemek ya da süratinizi iyi kontrol etmeniz nefesinizi diyaframdan almanız gerekir ki yoksa başka yerlerinizden bile nefes aldıracak sizinle birlikte hareket ediyormuş gibi görünen yol arkadaşlarınız bile olur.

Elinizden gelen her şeyi yaptığınıza inanıyorsanız sorun yok demektir. Ama hala gözünüz giderken bile koltukta ise zaten boşta durmazsınız yeni gelen yönetimi eleştirilir ve biz olsak şöyle yapardık ya da şöyle yapmıştık dersiniz.

Eğer yeni yapılacak seçimde rıza-i bariyi gözetiyorsanız sizin için seçim bir geçim meselesi olmamıştır ama hesap içinde iseniz seçim sonuçlarını geçime döndürmek istiyorsanız da başka kapıya denir size. Bu da böyle biline.

Kayseri de kaç ilçe başkanı değişecek, hangi ilçelerde değişim yapılacak onu tahmin bile edemezsiniz.  Yorulan, sürekli seçimlere giren, atanan ya da seçilen fakat sürekli oralarda yani ilçede ondan başka kimse yokmuş gibi davrananlara Reis dur diyor.

Yeter diyor.

Sizden başkası da o ilçede. Birazda onlar yönetici olsun siz bekleyin diyor.

Aklınıza bir getirin; Kayseri de kaç ilçe varsa bir kağıda yazın. Hanği ilçe başkanı ne kadar zamandır o ilçeye hizmet etmiş bir bakın. Ne kadar süredir bu görevde. Yıpranmış mı? Yıpratılmış mı? Yada kaç seçim orada.

Bunların hepsi tek tek incelendi ve genel merkeze teşkilat başkanına iletildi diye düşünüyorum. Sonuçta dediğim gibi herke gider parti kalır. Şahıslarında pek önemi yok. Bu sebeple 16 ilçenin kaçı neden değişecek? Bunların cevabını Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden verecek.  O yüzden onun işi de zor. İlçelerin kongrelerini bitirince sıra İl Başkanlığına gelecek. İl Başkanlığının kongresinde ne olacak onu da bekleyip hep beraber göreceğiz.  İyisi ile kötüsü ile bir yönetim oluşturuldu ve hizmet etmeye çalışıldı. Bu kadar istemeyene bu kadar dedikoduya rağmen başarılı bir zaman geçti.

Hemde en zor zamanda herkes ile iyi geçinerek.

Bu kadar pervasız ve patavatsız insanların ağır eleştirilerine rağmen herkes özveri ile çalıştı. Bazı kendini bilmezler çıksa da burada kimse gücünü makamlarında almadı. Almazda. Kimsenin de makama ihtiyacı olmadı. Herkes elinden geleni maddi gücü nispetinde yaptı. Yapmaya da devam ediyor.

Sahtekar klavye kahramanları, boşta gezen emekli tayfası, kendini bir halt zanneden sözüm ona reklamcılar(biz onlara gazeteci demiyoruz. Çünkü gazetecilik onurlu insanların yapacağı bir meslek) dinazorlar, Ankarayı mesken tutan başkanlık koltuğunu için kendini pazarlayan aç tavuklar gördük. Bu iş bize bazı gerçekleri de görmemizi sağladı. Makam için, mevki için, koltuk için vatan ve millet sevdasını unutanları en yakınlarımızı tanımamızı sağladı. Bu işten rant devşiren, para kazananlar oldu mu?

Olmuştur.

Onlarında huzuru mahşere kadar kovalayacağımı da belirtmek isterim.

Hırsı için çalışan, bırakmayı bilmeyen, ikbal peşinde koşanların ipliği pazara çıktı çıkmasına ama bizi mahallenin gıranları dursa çok işler yapacağız ama durmuyorlar.

Durmayacaklarda.

Bir hikaye vardır ya; çocukbabasına haber gönderiyor, baba bir hırsız tuttum. Getir oğlum,

Gelmiyor baba.

Bırak gitsin o zaman,

Gitmiyor baba?.. hesabı.

Kayseriyi yönetmeye talip olanlar, hani Kayseri iyi yönetilmiyor demiştiniz ya, işte kongre, işte meydan. Çıkında meydan yiğit görsün.

Yoksa mı?

Yaptığını itlik olurda ondan.

Kalın Sağlıcakla.