Necmettin ÇUHADAROĞLU


SEÇ´İM


 

Ya İstikbal ve İstiklalin devam yada kaos. İşte yeni seçim stratejisi bu.

Kendi kendine Evet demek?

Bir seçim çalışmasının da sonuna geliyoruz. Yaklaşık iki hafta kaldı. Gözlemlediğimiz yerlerde sıkıntı var mı? Çokta belirgin sıkıntı yok ama vatandaşın eski siyasilere kırgınlıkları var. Zamanında Milletvekilliği yapmış ama şimdilerde EVET için çalışmayan siyasilere kırgınlıkları var. Neredeler diye soru soruyorlar.

Devlet memurluklarına dönenlerin dışında neredeler?

Milletvekili adayları, aday adayları neredeler onlar EVET için neden çalışmıyorlar? Vatandaşlar bunun hesabını soruyor.

İşte vatandaşın ortaya koyduğu resim bu.

Neredesiniz?

Ak Parti kurulduğundan beri bu parti içerisinde görev almış ama daha sonra kendisine görev tevdi edilmemiş siyasiler ya da bürokratlar sadece ve sadece kendi çıkar ve makamlarını devam ederken mi partili idiler? Şimdiye kadar kendilerine söz vermiş ama sözünü yerine getirmemiş siyasiler içinde kırgınlıkları var. Ama bu bir seçim değil.

Bu geleceğimizi oylayacağımız bir referandum.

Vatandaş haklı mı? Haklı.

Ne kadar siyasi varsa hemen hemen hepsine kırgın. Reis hariç.

Abdullah Güle kırgın.

Sadık Yakut a kırgın. Ahmet Davutoğlu´na kırgın. İl Bazında eski yöneticilere kırgın. Arkasını toparlayamayacağımız insanlar darılmışlar. Makam ve mevki bitince AK Partililik düşüyor mu? Diyorlar.

Biz kitabımızda Yalnız sınız Sayın Cumhurbaşkanım dediğimizde bizi insanlar eleştiriyordu. Gerçek zamanla ortaya çıkıyor. Bu davaya ve bildiğiniz konulara hakimken neden Reisin izinden gitmiyorsunuz. Eğer Cumhurbaşkanımız olmasa idi sizi kim tanıyacaktı diyor vatandaşlar.

Evet, milletin sesine kulak vermek lazım. Asıl varken vekile ne hacet derler Atalarımız.

Dışarda pek seçim havası olmasa da Kayseri AK Parti Teşkilatı iyi çalışıyor. En düzenli ve tertipli işleri SKM yapıyor.

Ama yine de çarşı pazarda bir sessizlik hâkim.

Bu sessizlik çokta iyi değil.

İnşallah 17 Nisan da Yeni bir Türkiye için gerekli olan sonuç ortaya çıkar. Bir taraftan Ortadoğu Coğrafyasıdaki kan gölü denize dönüşürken İnsan hakları sessiz kalırken, bir taraftan kendi seçimlerimize Avrupa Hayır İle karışırken EVET demenin zamanı geldi de geçiyor bile.

Kalın Sağlıcakla.