Mehmet KETENCİOĞLU


SAZ TRABZONSPOR'DA SON SÖZ 18'LİK DOĞAN' DA

Nefes kesen Trabzonspor, Hes Kablo Kayserispor maçında son sözü 18 yaşındaki kalecimiz Doğan Alemdar söyledi. "KAYSERİSPOR KALESİ BU MAÇTA GEÇİLMEZ, BURADA DOĞAN VAR." dedi.


Nefes kesen Trabzonspor, Hes Kablo Kayserispor maçında son sözü 18 yaşındaki kalecimiz Doğan Alemdar söyledi."KAYSERİSPOR KALESİ BU MAÇTA GEÇİLMEZ, BURADA DOĞAN VAR." dedi. Dedi, ama ne yalansöyleyeyim bende de Doğan kardeşimiz adına bu maçtan sonra birkorku oldu. Hani çok bilinen atasözümüzde söylendiği gibi. "Ayı yavrusunu severken ölçüyü kaçırıp sıkar öldürürmüş" Tarihte genç futbolcuları1 maçta kahraman ederken, 1 maçta da yerden yere vurarak , aslındaher iki şekildede onları öldürdüğümüz çok isim var. Çok uzağa gitmeyedegerek yok zaten. Burnumuzun dibinde 17 yaşındaki Emre Demir kardeşimiz var.
    Hes Kablo Kayserispor ile sözleşmesi 2022’de bitecek olan genç orta saha oyuncumuza Avrupa’nın devleri talip oldu, olacak dedikoduları ile birlikte el frenini hep beraberce çektik, şimdi koştur koşturabilirsen. Emre’yi ayağa kaldırmak için önce basamakları bir bir çıkması gerektiğini öğretip sonra fizik taktik antremanları vermeliyiz kardeşimize. İşte DoğanAlemdar kardeşimde de korkum budur. 
    1 maçta zirveye konmak, öbür maçta yerden yere vurulmak. Öldürmeyelim bu kardeşimizi , yaşatmak içinfutbolun acımasız ve uzun bir maraton olduğunu anlatarak gözünün önüneçekilmek istenen perdeyi kaldıralım lütfen...1-1 biten maçta istatistikler Trabzonsporun % 75- 25 topla oynamaüstünlüğünü elinde tuttuğunu gösterdi. Hatta ilk yarının son 20 dakikalıkbölümünde karadeniz fırtınası yediği golü hazmetmek için atak üstüne atakyapıp futbolcularımızı nefessiz bıraktı. 20 dakikada Trabzonspor % 85-15 topla oynama üstünlüğünü eline aldı, ilk yarının bitmesiyle soyunma odasında kendine gelmeye çalıştı Kayserisporlu futbolcularımız. 2.yarının hemen başında Muhar’ın yerine Attamah'ı, tek golümüzü atan suskun golcü Muğdat'ın yerinede genç Melih'i alan Hamza hoca Melih’in sanki oyuna girdiğine pişman halini görünce 79. Dakikada tekrar oyundan aldı Melih’i.  Halbuki Melih Okutan Fenerbahçe altyapısında iken Boluspor’a gitmiş 92 maçta 16 gol atarak ilerisi için umut vererek Kayserispora gelmişti. Ama görünen o ki Melih verilen fırsatı kullanmayı pek düşünmüyoranlaşılan ve sahada görünen. Ligin bitimine 9 maç var henüz , iş iştendegeçmiş değil kendisini göstermesi için. Hamza hoca ile Göztepe'den 1 puan aldığımızda "1 puan ile bir yerevaramayız. Hele hele alttaki takımların son haftalarda kazandığı bu süreçtekendi evimizdeki maçlardan 3 puan almalıyız demiştik.
    Trabzonspor ile2. maçına çıkan Hamza hoca 96 dakika oynanan ve nefesleri kesen maçta 1 puan almayı başardı. Burada da hocayı ve futbolcuları karadenizin fırtınalı sularından 1 puanla çıktığı için tebrik etmemiz gerekir. Korakör bu maçtan1 puan başarı bence. Ligin boyu uzadıkça üzerimize giyeceğimiz kumaş kısalıyor. Bu saatten sonra tecrubeli ve iradeli yönetimlerin ve teknik heyetlerin karnesi futbolcuların elinden verilecek. Yani öğrenci karne almayacak büyüklereverecek.Ben şahsen Trabzonspor maçındaki dirençli futbolun bu hafta Fraport-Tav Antalyaspor ile kendi evimizde oynayacağımız maçta da gösterilmesi ve suskun golcülerimizin de konuşması halinde 3 puan alacağımızı ve lige daha iyi sarılacağımızı düşünüyorum. İlk maçtaAntalya’da 2-0 yenildiğimiz rakibimiz bizden daha iyi konumda olsada yinede ligden düşme bölgesi içinde olduğu için çetin bir maç olacaktır düşüncesindeyim. 
    Ayrıca Ersun Yanal bugüne kadar görev aldığı bütün maçlarında tatlı sert futbol ile defansını sağlama almaya çalışan bir oyun anlayışı ile oynatmıştır takımlarını. Şu ana kadar ligde en az gol yiyen 9 takımdan biri olan Antalyaspor'da da bunu kanıtlamıştır tecrübeli hoca . Kayserisporumuz için bu maçta gol erken gelmeyebilir ama bizimhedefimiz gol yemeden gol atmak olmalıdır, aksi takdirde yediğimiz golüçıkarmamızda zaten yok denecek kadar az golcümüzle çok zor olur inanınsporsever dostlarım.Lig devam ediyor, umutlar sürüyor... Ne demişti atalarımız. "PARASINI KAYBEDEN BİR ŞEYİNİ KAYBEDER, UMUDUNU KAYBEDEN HERŞEYİNİKAYBEDER" Biz son haftaya kadar umutlu olacağız ve inanacağız. Çünki inanmanın başarmanın yarısını olduğunu da biliyoruz. Yolunuz açık, Allah yardımcınız olsun hocalarım, futbolcularımız ve bu kulüp için elinden geleni son zerresine kadar yapan çalışan  kardeşlerimiz...