Metin SÖNMEZ


ŞAM´DA KAYISI!

Ve kâbus bitti. Kayserispor dün akşam Süper Lig´de kaldığını, varlığını sürdürdüğünü resmen ve matematiksel manada olmasa da ilân etti.


Ve kâbus bitti. Kayserispor dün akşam Süper Lig´de kaldığını, varlığını sürdürdüğünü resmen ve matematiksel manada olmasa da ilân etti.
Sıkıntılı bir süreç yaşayan ve ciddi sendeleme dönemlerinin ardından düştüğü yerden kalkan sarı-kırmızılı takım, son 3 haftayı 9 puanla tamamlayarak, ?Herkes işine baksın? mesajını en kuvvetli biçimde verdi. Aslına bakarsanız Konyaspor ve benzeri takımlar, bu tip maçlarda hep tehlike arz etmiştir. Rakibin Lig´in aşağısı ve yukarısıyla ilgisinin bulunmaması, yani rahat olması çok ciddi bir unsurdu. İşte bu bilinçle sahaya çıkan ve ne istediğini bilen Kayserispor işi baştan sıkı tuttu ve Konya´yı adeta kendi sahasına hapsetti. Nitekim golde geldi. Gol sonrasında da Kayserispor dalgaları vardı sahada. Israr etti, devam etti futbolun olumlu yanlarını sahaya yansıtmaya. Fakat, futbolun adaletinin olmadığı bir kez daha tezahür etti bu karşılaşmada. Konya takımı ilk yarının bitimine 4 dakika kala ilk kez geldiği Kayserispor kalesinde, ilk attığı şutta golü buldu. Tabii ki talihsiz bir andı, direkten dönen top kaleci Ahamada´nın sırtına çarparak filelerle buluştuğunda, ?Aman ha, acaba mı? gibi soru ekleri beyinleri kemirirken, ikinci 45 ile birlikte değişen şey olmadığını gören Kayserisporlular derin bir nefes aldı.
Yani Kayserispor kaldığı yerden devam etti ikinci yarıda da. Herşeyini sahaya koyan ve kazanmayı isteyen futbolcu topluluğu, Konyaspor´a Lawal ile ?Yok öyle yağma? Sahanın ağası biziz? mesajını verdi. Aslında Lawal´ın golünü sabaha kadar yazarak anlatsak yeridir. Siyahi futbolcu topu öyle bir aldı, öyle bir vurdu ki, kaleci Serkan Kırıntılı o müthiş bazuka karşısında resmen çaresiz kaldı. Sonrasında Kayserispor daha rahattı ve istediğini aldı.
Ortaya çıkan 2-1´lik bu skor sonrası Kayserispor alt üç takımdan ikisini resmen ve matematiksel olarak saf dışı bırakmış oldu. Eğer bu Pazar günü oynanacak G.Antep-Galatasaray maçı beklendiği gibi biterse, Kayserispor adına işlem tamamlanmış olacak.
Eh, ne denir ki? Bundan iyisi Şam´da kayısı!