Necmettin ÇUHADAROĞLU


SALLA


Sallasanız STK lara değiyor diyor birileri. Birde STK lar fikir üretmiyor mu bayılıyorum onlara diyen maillerin haddi hesabı yok. İki gündür Kayseri dışında olmam nedeni ile bir müddet yazamamıştım. Gelişen olayları yerelde takip etme fırsatımda olmamıştı. Memleketimize geldik çok şükür.
Eeee geldin de ne oldu dediğinizi duyar gibiyim.
Ne mi oldu?
Kayseri´de birbiri ardına açıklama yapanlar, Hayırcılar, kendini yedi kişiyi bulunca bir halt zanneden çıkma STK lar açıklama yapmış. MHP il başkanı Baki Ersoy İle AK Parti İl Başkanı arasında MHP İl başkanının ?´DANTELLİ KEFEN GİYEN P?ER´´ açıklaması ile ilgili en son söyleyecek olanlar bile bir yazı kaleme almışlar ya da aldırılmışlar ve basına servis ettirmişler. Baro başkanı seçilirken ve seçildikten sonra siyasallaşmayacağını bildirmesine rağmen Anayasa değişikliği için Hayır anlamına gelen ve açıklamalar yaparak ne kadar tarafsız olduğunu göstermiştir. Alkışlar Baro başkanına.
Bir söz vardır ya; vay sana çaldığım zurnalar işte bu sözde tam bu anlamda oldu.
Vay size ki vay.
Sivil dayanışmayı düşünenler yaptıkları ile ayrıştırıyor ve bir tarafı haklı gösteriyorsa yanlış içerisindedir. Sayın Ersoy´un söylediklerini hazm edecek hiçbir partili yoktur ve olamaz. Suç varsa cezada mutlaka olacaktır. Yeni Anayasa ve partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde beraber çalışacakta yine Ak Parti ve MHP il başkanlarıdır. Bunun için dışardan gazel okunmaması gerekir. Açıklamayı yapanların bağlı bulundukları parti AK Partidir. Kendileri bu partiden olmayabilirler ama ne konuştuklarının da farkında olmaları gerekir. İsterseniz bir partinin il başkanı sizden icazet alsın; Sayın STK lar davayı çekeyim mi, çekmeyeyim mi? Diye isterse bir sorsun. Bırakın bunları, oturun oturduğunuz yerde. Yukarda bahsettiğim söylemi üzerinize alıyorsanız siz kabul edin, hiçbir partilinin kabul edemeyeceği söylemi kabul etmemizi de kimse beklemesin. Herkes önce kendi evinin önünü temizlesin.
Partiler ceza almaz, il başkanları ceza alır onlarda geçicidir. Herkes yapacağı işi bilir. İşi siyasete dökmeyeceğiz diyenler siyasileşiyor ve her konuda konuşuyorsa buda doğru değil. Zamanında hiçbir teşkilatta çalışmaya ya da görev almayan yada kaçanlar bu gün ibreler nereye dönerse onun yanında olup onlar için açıklama yapıyorsa bir yerde yanlışlık yapıyor demektir.
Yeni kapı ruhundan ne anladığınıza bağlı açıklamalar için önce ruhunuzu bir kontrol edin yerinde mi değil mi diye? Ya da icazet aldığınız yerlere bir sorun biz ne yapıyoruz diye? 15 Temmuzda miting alanlarında görmediklerimiz 15 Temmuzu da bizlere öğretmeye ve anlatmaya da kalkışmasın. Hemen hemen herkes daha olayın ne olduğunu bilmeden 35 kişi ölüme gidiyorsunuz gitmeyin uyarılarına rağmen saat 22.36 da MEYDANDA İDİK. Görüntü ve saat kayıtlarını öne çıkartırım. Sizler nerede idiniz? Saat kaçta meydanlara gelmeye başladınız. Bırakın yeni kapı ruhunu vicdanınızı, ruhunuzu kaç paraya kiraya verdiniz, kimden ne icazet alıyordunuz?
Sizin çağrınıza kimse kulak dahi asmaz. Siz önce birlik ve beraberlik çağrıları yapıp iki taraf içinde hayırlı olacak işleri anlatın. Kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmayın. Yapmayın ki STK olduğunuz ortaya çıksın. Yoksa onun bunun arka bahçesi olmaya devam edersiniz.
Bu arada iki çift lafımda kendini bir halt zannedenlere, güneşi balçıkla sıvıyor ve rüzgâra karşı işiyorsunuz? Fetönün kılıcının salladığınız yetmiyor gibi güneş nereden gelirse oraya dönenenlere kısaca dönme diyoruz biz. Sizin ne mal olduğunuzu kime nasıl davrandığınızı hakkınızda çıkan değil bakın adliyeye intikal eden nelerin olduğunu biliyoruz. Oturun oturduğunuz yerde ve susun yoksa mı? Ne halt işlediğinizi tüm Kayseri duysun mu istiyorsunuz?
Deli emini bilimisiniz? Bilmem ama onun repliklerini Google yazarsanız bulursunuz. Kuşlarına yem verirken ne diyor? Anca yem yiyorsunuz, bir türlü takla atmıyorsunuz? Sizin işiniz bu takla atmak. Takla atmayana yem yok diyor. Sizlerde nereden yemleniyorsanız oraya göre takla atın. Evvelden notları taşımak için kullanılan haberci kuşlar yaşlanınca takla olarak ayrılır onlarda güvercin takla işleri ile uğraşırmış. Alın tarih kitaplarını okuyun. Laf ve not taşıma sıranızı atlattınız şimdi sıra TAKLA da onu da ara sıra çok iyi yapıyorsunuz. Bu işin sırrı nedir? İthal yem mi kullanıyor sahipleriniz. Ama siz daha ?yerliler´´le uğraşıyorsunuz anlaşılan.
Aman dikkat edin.
Taklaya devam haaaaa.
Kalın Sağlıcakla.