Metin SÖNMEZ


ŞAH-MAT!

Zor ve sıkıntılı bir 90 dakikaydı. İki hafta önce Hikmet Karaman´ın gelmesi ve Kasımpaşa deplasmanından galibiyetle dönülmesinin ardından herkesin gözü Akhisar mücadelesine çevrilmişti.


Zor ve sıkıntılı bir 90 dakikaydı. İki  hafta önce Hikmet Karaman´ın gelmesi ve Kasımpaşa deplasmanından galibiyetle dönülmesinin ardından herkesin gözü Akhisar mücadelesine çevrilmişti. Zira, alt tarafı ciddi manada etkileyecek olan bu 90 dakikanın skoru, ciddi manada çok şeyler ifade edecekti de. Nitekim etti de. Ege temsilcisini tek golle devirmeyi başaran Kayserispor, şimdi geleceğe daha bir umutla bakar oldu?

  İki takım açısından da fevkalade kıymet arzeden karşılaşmanın başlama düdüğü ile anlaşıldı ki, taraflar fazla risk almadan, rölantide işi götürerek, deyim yerindeyse birbirlerinin gücünü sınadı. İlk yarıda öyle ahım-şahım, kayda değer, futbol adına ?İşte budur? diyebileceğimiz hiçbir şey yoktu desek, doğru bir tespit yapmış oluruz. İşin doğrusu, 15. Haftada ne Fenerbahçe´ye 3 atan Akhisar, ne de deplasmanda Kasımpaşa´yı örseleyen Kayserispor vardı. Futbol yoktu ilk 45´te, iki teknik adamın strateji savaşıydı söz konusu olan? Zaten soyunma odasına da taraflar golsüz eşitlikle gitti.

  Soyunma odası dönüşü daha etkin ve doğru hücum aksiyonları ile rakibini yıpratma ve gol bulma hedefine kilitlenen sarı-kırmızı takımda günün galibi Hikmet Karaman oldu. Cihat Aslan´ın 60´tan sonra maçı kazanmayı istediği anlamı taşıyan iki hücumcu  Manu ve Regattin hamlesiyle, satranç tahtasında Hikmet Karaman´a ?Şah? çekti resmen? Bu hamleye, Varela ve Gyan ile cevap veren Karaman Hoca ise ?Şahsa, bu da mat kardeşim? dedi?Karaman´ın bu yaptığı hamle, gol olarak değer kazandı. Verala soldan ortaladı, Akhisar´ın stoperi Caner bir an Gyan´ı  gözden kaybedince, altın kafa vuruşu geldi? Yani strateji ve hamle savaşının kazananı Karaman Hoca olsu vesselam.

  Sonrasını maçı izlemeyen birine bile sorsanız anlatır? Konuk Akhisar, Kayserispor kalesine yüklenmeye çalıştı hepsi o? Akhisar yüklendi, Kayserispor kontra aradı ama skora yansıyan bir şey olmadı. Sonuç itibariyle strateji futbolunun kazanını Karaman ve talebeleri oldu.

  Elbette iki haftalık periyotta, iyi olan bir .aşka gösterge de şu: Gol yollarında sorun yaşayan Kayserispor iki haftada 4 gol attı ve hiç yemedi. Hem 6 puan, hem de gol yemeyen bir takımın ortaya çıkması, gelecek adına sevindirici?

  E artık Lig´de ilk yarının bitmesine bir 90 dakika kaldı. Orayı da, yani Erzurumspor mücadelesini kazasız-belasız atlattıktan sonra, yasak nedeniyle  transfersiz girilecek ikinci yarı maçları öncesi, çok ciddi bir ivme kazanılmış olur.