Necmettin ÇUHADAROĞLU


REKLAM

Reklamın iyisi kötüsü olmaz diye söylenmiş bir sözü ata sözü gibi kullanmamak gerekir. Niye mi?


Yapan var,yapamayan var.
Yazdığımız yazılar ortada. Kimseden ne icazet aldım ne de bu işlerde ustayımdır. Kendilerine usta kalem diyenler varya STK Lara laf götürenler.´´Abi şu şu adam varya sana sallamış. Niye ki? Diye soru soran ortalığı kızıştıran çocuklara sarkıntılıktan dosyaları olanlar var ya çok ısrar etmeyin. Sıranızı bekleyin. Merak etmeyin her merak edenin başına ne geldi ise sizin başınıza da o gelir biraz bekleyin. Her yere yetişemeyiz ki.
Bu işin ustaları belli.
Bizim oralarda usta diye keçi büzügüne derler birde usta masonik bir tabirdir.
Bu şehirde dedikodu ve gıybete harcadığınız eforu bu memleket için harcasa idiniz meydana heykeliniz dikilirdi. Ama nerede sizde o çap. Varsa yok dedikodu, lafa taşıma ve en mahir olduğunuz şeyde lafazanlık.
Çapınız be. Gerçi çapsıza pi sayısını sorsanız ne olacak ki?
Anlamayacak, anlatamayacak.
Kimin ve neyin yanında nasıl duracak onu da çok bilmediklerinden. Ama ustalarında şantajı, tetikçiliği, ses kayıtları nasıl alınır, kime nasıl şantaj yapılır ve tehdit edilir onları öğrendiklerinden bunlarda olsa olsa besleme olur.
Şu anda beslendikleri yerde belli.
Allah kimseyi de bunların düştüğü duruma düşürmesin. Dışarıda giydikleri ile yedikleri ile bindikleri ile kendilerini beyefendi sayanlara dışarıda ana avrat küfrediliyorsa bir yerde yanlışlık var demektir. Ne yediğiniz belli, neye bindiğinizde. Ben sizin yerinizde olsam bu kenti terk ederim ama o gururlu ve onurlu insanların yapacağı bir iş.
Sana gelince dallama. Sen işine bak. Bildiğin ne kadar büyüğün ve ağabeyin varsa sen onlara şikâyete ve yalvarmalarına devam et. Devam et ki yalamalıkta devamlılık esas sözünü yerine getir. Bu arada arada sırada keçibüzüklerinden pardon ustalarında akıl al, arayı uzatma. Nasıl tetikçilik yapılır, yeni teknikler nelerdir onları öğren yoksa darda kaldığında kim sana fotoğraf makinesini, kayıt cihazını verecek bu işi yaptıracak öyle değil mi?
Bir twıtt attık üzerine alınanlar olmuş ismini açıkla diye. Bakın arkadaşlar, bana göre FETÖ ve ekibi dünyanın tüm merkezlerine sızmış durumda. Bana göre Mekke ve Medinede bunlardan bazıları. Kendi helal paranızla gidiyorsanız Allah kabul etsin. Biz namusu ile şerefi ile Umre vazifesini yerine getirenlere söyleyecek ne sözümüz var.
Olamazda.
Eğer siz şerefsizce para kazandı iseniz, yetim hakkını gasp etti iseniz, tokatçıklık, şantaj işi ile uğraştı iseniz size söyleyecek sözü rabbim Mekkeye de gitseniz hesabını sizden sorar onun için söylenmiş bir söz o.
Alınmayın. FETÖ cülerle buluşmaya gidenler, haksızlık yapanlar alınsın. Benden hatırlatması. Orada telefon, sosyal medya, internet ile uğraşmayın. Allaha yönelin, tövbe edin. Dünya işlerinden uzaklaşın. Kendinizi dinleyin, rabbinize dönün.
Reklamda yapmayın.
İbadetinde sadakanında gizli olanı makbul.
Siz niyetinizi bozmayın aynı zamanda bizimde kafamızı.
Kalın Sağlıcakla.