Erhan KAN


REHAVET KORKULARI

Spor Toto Süper Lig´de artık yolun sonu görünmeye başladı.


Spor Toto Süper Lig´de artık yolun sonu görünmeye başladı. Önemli olan ise ligin sonunda Kayserispor´un kaçıncı sırada olacağı... Elbette böyle bir hedef doğrultusunda ilerlerken oynanacak olan her maç, alınacak olan her puan son derece büyük önem taşıyor. Yani Karabük maçı da bunlardan biri, Rakibin son sırada yer alması ve geçen hafta aldığı 7-0´lık mağlubiyet elbette iştahları kabartıyor. Ama son derece dikkatli olunmasında fayda var. Çantada keklik görülen rakiplerin geçmişte başımıza açtığı büyük dertleri kimse unutmasın. Avrupa Kupaları vizesi alınmak isteniyorsa, bu maçlarda şımarmadan, oyun disiplininden kopmadan mücadele etmek gerekli. Özellikle Umut Bulut´un cezalı olması ise bu maçta üzerinde durulması gereken bir konu.

********************
Sezon başından beri hücum organizasyonlarını Umut Bulut üzerinden gerçekleştiren Kayserispor´da bu maçta farklı yollar denenecek. Umut´un yerine Asamoah Gyan mı yoksa Artem Kravets mi forma giyecek bu maç saatinde belli olacak. Ama kim oynarsa oynasın, Kayerispor´un bu konuda bir süre sıkıntı yaşayacağı ortada. Alışkın olmadığı bir oyun disiplini oyuncuları bekliyor olacak. Bu konuda en önemli detay ise golün erken bulunması. Aksi takdirde golün gecikeceği her dakika rakibi cesaretlendirip maça ortak edecektir. Ligde artık tutunma şansı olmasada, bu tür maçlar Karabüklü oyuncular için etiket maçı. Bu nedenle kesinlikle rakibi küçümsememek gerek.

********************
Erken bulunacak bir gol ile rakibi maçtan koparmak Kayserispor´un en büyük artısı olacaktır. Ama gol gecikirse telaş yapmadan, serinkanlı bir şekilde yola devam etmek, taraftarının da desteği ile hep maçın içinde kalabilmek önemli. Gyan-Kravets ikilisinden kimin sahada olacağı ve bu maçta yapacağı bitiricilik bir anlamda Kayserispor için bu maçın anahtarı olacaktır bunu belirtmekte fayda var.