Necmettin ÇUHADAROĞLU


REFERANDUM

Meltem Cumbul hayır diyecekmiş, kendisine göre sebepleri varmış. Cumhurbaşkanı konusunda ki açıklamaları da hiç yakışık almadı. 9. Kez seçim kazanan Erdoğandan başarısının şifrelerini almak yerine hayır için işte sebeplerim demiş.


Doğru siz onun kadar cesaret, çalışkanlık ve inanç sahibi olmadınız onun için de ona oy vermeyeceğinizi açıkladınız.
Hayırcılar bakın hep Reisin bu memleketten gitmesini ve hatta ileri gideyim ölümünü bekleyenlerin bile olduğunu söyleyebilirim. Hayırcıların başında referandum öncesi enkırmen gibi satılmış kalemler boğazın efendilerinden aldığı talimatla hayır için düğmeye bastı.
15 Temmuzda alanlarda görmediğimiz ama üç beş ağaç kesildi diye bir bardak suda fırtına kopartanlar, tankçıları destekleyenler şimdilerde ise hayırcılar ile kol kola. Hep aynı senaryo. Sadece isimleri değişiyor. Mekânları değişiyor ama Türkiye düşmanlığı, Erdoğan düşmanlığı hiç değişmiyor.
Bir taraftan milli sinemamızı kuramamanın getirdiği sıkıntılar ile üç beş kendini bilmezin kendi memleketimizde tarihimize sövmesi de ayrı bir garabet. Bunları destekleyen medya grubu hep aynı. Türkiye´den kaçan Can Dündar, Hayko Bağdat, Yavuz Baydar gibi kalleş gazeteciler vatana ihanetlerini Berlin´de sürdürüyor.
Almanya hep bildiğimiz gibi hainlere ve hayırcılar hep kucak açmış bir ülke. Kalleş mi, kalleş. Bizde düşman mı düşman olan Almanya´da Türk düşmanlığı yapan gazeteler Bild ve Der Spiegel ise malum zatları destekliyor.
Gezi olaylarında ellerinde kadehleri ile boğazın derinliklerinde rakılarını yudumlayıp Erdoğan´ın devrilmesi bekleyen şerefsizler şimdilerde hayırcılara destek vererek hainliklerine devam ediyorlar. Demokrasi mitinglerinde olmayanlar şimdi hayır mitinglerine destek olmak için gün sayıyorlar.
Avrupa Birliğinin dağılma sürecine girmesi, ABD de bir delinin başkan olması, dünyanın güç dengesinin Asya´ya doğru kayması Türkiye´nin bağlı bulunduğu coğrafyada lider konumuna gelmesini hazmedemeyenler Hayırcılara destek vererek ülkede bir kaos ortamı oluşturmaya gayret edecekler.
Hayırcılara bir bakın isterseniz, her ortamda hükumete ve Reise karşı olanlar bir bir ortaya çıkmaya başladılar. Herkesin uyanık olması lazım. Bu kadar yamyam ve haşhaşinin olduğu yerde dikkatli de olmak gerekir.
Benden söylemesi.
Birde Kayseri deki hayırcılara bakın. Sosyal medyada kendilerince hayır kampanyası başlatanlara, adına ne derseniz deyin. Önce herkes kendi evinin önünü temizlemeli. Başkasına akıl verenler önce geçmişlerini bir bir temizlemeli ve ondan sonra akıl dağıtmaya başlamalı. Sütten çıkmış Ak kaşıkmış gibi ortada da dolanmamalıdırlar.
Ama ne diyelim işte diyoruz.
Neden EVET denilmesi gerektiğinin anlatılması gerektiğini daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim. İnşallah yazımız iyi anlaşılır ve vatandaşa iyi anlatılırda Hayırcılar neye Hayır dediklerini yada demeyeceklerini bilirler.
Kayserinin referandumda bana göre tavrı belli. Tavrı EVET ten yana olacak. Hayır çıkarsa mı?
Ona da Allah kerim.
Kalın Sağlıcakla.