Erhan KAN


PROVAKATÖRLERE DİKKAT EDİN!

Büyük heyecan bu akşam Kadir Has Stadı´nda oynanacak olan Galatasaray maçı ile başlayacak.


Büyük heyecan bu akşam Kadir Has Stadı´nda oynanacak olan Galatasaray maçı ile başlayacak. Kayserispor, ikinci yarının ilk haftasında kendi sahasında İstanbul´un güçlü takımını ağırlarken bu aynı zamanda haftanın kapanış maçı olacak. İyi bir hazırlık dönemi geçiren ve kadrosunu iki oyuncu ile takviye eden temsilcimiz ilk yarıda gösterdiği başarılı performansı bu maç ile birlikte ikinci yarıya taşımaya çalışacak.

********************
Elbette bu durumda en büyük rol taraftara düşecek. Bu akşam tribünlerin dolu olması çok önemli. Ama bu maçta Kayseri´yi bekleyen en büyük tehlike sahada değil tribünde... Özellikle İstanbul takımları ile oynanan maçlarda artık kronik hale gelen rakip takım taraftarlarının Kayseri tribününden maçı izlemesi yine gerginliklerin fitilini ateşleyebilir. Her maçta yapılan uyarılara rağmen misafir takım tribününden bilet almak yerine Kayseri tribününe girip İstanbul takımını desteklemeye kalkışacak bu tiplerin güvenlik güçleri tarafından uyarılması ve dışarı çıkarılması çok önemli.

********************
Maalesef bu maçlarda kendi tribünlerine girmeyip ısrarla Kayseri tribünlerine giren böylesine aymaz taraftarlara gösterilen tepkiler, İstanbul takımlarının medya gücü ile Kayserispor´u karalama kampanyalarına dönüşüyor. Bunun içindir ki herkesin dikkatli olması gerek. Böyle insanları tribünde görenlerin kesinlikle tepki göstermeden güvenlik güçlerine haber vererek dışarı çıkarılmalarını sağlamaları gerekiyor. Bir anlamda provakasyonlara gelmemeleri gerekiyor.

********************
Ağız tadı ile bir maç izlemek için bir kez daha uyaralım. Herkes gönül verdiği takımın tribününde olsun. Aksi takdirde çıkacak sonuçlara da herkes katlanmalı...