Necmettin ÇUHADAROĞLU


PARMAK

Vezirin parmağı senin çok işine yarıyor anlaşılan Mahzun. İşiniz ona buna parmak atmak ya da kendinizi parmaklatmaksa bilmem.


Bir insan tarihine sövemez ve onu aşağılayamaz. Ama adam dönme olunca yapacak bir şey yok.
Anlaşılan dönmelerin akıl hocaları da onları parmağında oynattığından olsa gerek karakter bozulması içindeki ne kadar karaktersiz varsa onu içeriyor. Kısacası üst akıl emrediyor bu adamlar uyguluyor
Bir filim, ne kadar şarlatan varsa orada. Hem de tarihinize sövmeye devam ediyorlar. Buna tepki koyanlarda emeğe saygıya davet ediyorlar. Amerikan filmlerini hepimiz küçüklüğümüzde de büyüklüğümüzde de hatırlarız. Önce kovboy filmleri ile esas halk olan Kızılderilileri vatan haini ilan edip onların ellerinden topraklarını almalarını o kadar güzel anlatır ve esas toprak sahiplerini hain ilan eden filmleri hep beraber izlerdik.
Daha sonraları, ABD nin demokrasi getirme adına ne kadar haklı olduklarını anlatan savaş filmlerinde de hep haklı oldukları kanısını sinema üzerinden tüm dünyaya anlatıp kendilerince haklı bir olgu oluşturmaya çalışan bir sektörden bahsediyoruz.
Yularları ABD nin elinde olanlar ki bunların bazıları da sinemacılar ABD den aldıkları emirlerle hareket ederek kendi geçmişlerine söven bir güruh daha olamaz. Sinema son zamanlarda kabuk değiştiriyor dememize rağmen böyle satılmış ve üst akıldan emir alanlar kendilerini bir halt zannedenlerle birlikte olup geçmişime sövemez.
Bunun için Vezir Parmağını alıp onların uyğun yerlerine dürtmek her vatanını seven insanın yapması gereken bir şey olsa gerek. Birlik ve beraberliği ihtiyacımız olan, herkesin milli duygu ve milli birliğe ihtiyacı olduğu dönemlerde akıllarını kiraya vermiş olanların ürettikleri üst akıldan aldıkları emirle kültür erozyonu yaşatmasına da müsaade etmememiz gerekiyor.
Arada sırada ABD ye giden bu zatı muhterem anlaşılan o ki sadece ABD sinemacılarından akıl almıyor, üstatlarından da akıl alıyor.
Katranı dövme ile olmazmış şeker, cinsine tükürdüğüm cinsine çeker. Cinsine bak hacıııııı.
Başörtülü kadınları aşağılayan, geçmişine hakaret eden insanların yüzüne tükürmek lazım.
Neden mi?
Kaldırımlar kirlenmesinde ondan.
Bu filme gitmeyin, bu insanlar bizim değerlerimize hakaret ederek para kazanmasın. Emeğe saygı imiş. Sen yıllardır bu milletin dini duyguları üzerinden rant elde et sonrada emeğe saygı de.
Git Allah aşkına.
Oğlum bak gitttt.
Kalın Sağlıcakla.