Mehmet KETENCİOĞLU


ÖZLEMİŞTİK GÜZEL GÜNLERİ

Süper Lig 2021-2022 sezonu ilk haftasında Altay'a 3-0 yenildikten sonra pabucun pahalı olduğunu gören ve geçen yıllardaki  hatalarından ders alan Berna başkanın "HİKMET KARAMAN'I İSTEMİYORUZ" diyen karşı gruba karşı dik durdu.


Süper Lig 2021-2022 sezonu ilk haftasında Altay'a 3-0 yenildikten sonra pabucun pahalı olduğunu gören ve geçen yıllardaki  hatalarından ders alan Berna başkanın "HİKMET KARAMAN'I İSTEMİYORUZ" diyen karşı gruba karşı dik durarak "BEN DE HİKMEK HOCAYA GÜVENİYORUM" demesiyle 2. haftada başlayan olumlu gidişat Kasımpaşa maçında kendini dirençli mücadele açısından, futbolcuların birbirleriyle olan arkadaşlıklarının zirve yapması açısından bulutlara taşıdı. Geçen seneye göre kıyaslarsak tabandan zirveye tırmanış başladı.

Bu hafta maç öncesinde duygusal anlar yaşandı şehitlerimizden  bir tanesinin şehrimizden olması, Kayserispor'a 14 yılı başkan olarak 29 yıl hizmet eden Recep Mamur'un vefat etmesi, Kayserispor Kapalı Kale grubunun sevilen genç üyesi Volkan Erdoğan'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesi ve Galatasaray eski başkanlarından Duygun Yarsuvat'ın rahmete ermesi bu haftaya denk gelince trübünde 90 dakika gözyaşları oluştu. Maç başlamadan "RECEP BAŞKAN İÇİN OYNAYIN, VOLKAN İÇİN BU MAÇI ALIN" tezahüratları futbolcularıda  galibiyet için kamçıladı. Bunu maç sonu röpartajında yengesini

kaybettiği halde bağrına taş basarak aslan qibi formasını hakkıyla  terleten futbolcumuz Emrah Başsan ve Teknik Direktör Hikmet KARAMAN'da onayladı zaten. Şehitlerimiz ve vefat edenler için  oynamanın motivasyona katkısı olduğunu söylediler. Sonuç, duygular bir tarafta, 2 haftada 4 puan alarak "ligde bende varım" diyen takımımız bir tarafta, geçen hafta Galatasaray karşısında 2-0 yenik iken maçı 2-2 bitirmeyi başaran rakip takım Kasımpaşa bir tarafta...

4. Haftaya 4 puanla giren Yukatel Kayserisporumuz ve 5 puan almayı başaran İstanbulun efesi namıdiğer Kasımpaşa. Güzel bir maç olacağı belliydi zaten. Ne hikmet hoca, nede Cihat hoca bugüne kadar futbolu çirkinleştiren hareketlerin içinde olmadılar. Maç başladı ve Kayserisporumuzun mücadele azmide kendini gösterdi. Maç öncesinde ısınma hareketlerinde sakatlanan stoper Uğur Demirok'un yerine 11 e dahil edilen Yasir Subaşı yerini hiç yadırgamadı. Transferin son gününde son dakikalara girilirken Hikmet Hocanın da çok istediği  Caulker'in defans için takıma katılacağı belirtilmiş ancak futbolcunun bitmek bilmeyen talepleri sonucu bu transfer son dakikada gerçekleşmemişti. İşte Hikmet hoca bu bölgede olası bir aksilik halinde kimi stoper oynatacağını 1 hafta boyunca gerek sahada , gerekse kağıt üstünde çalıştı ve Yasir'in stoper oynamasına  karar verdi. Usta hocanın aldığı karar yerindeydi ve Yasir sahada hiç sırıtmadı. 20 yıllık stoper gibi oynadı... Defans ile kaleci, defans ile orta saha ve orta saha ile forvet birbirlerine çok yakın oynayıp top kayıplarında hataları hemen telafi edince haklı bir Yukatel Kayserispor galibiyeti çıktı ortaya.


İstatistikler de topla oynama üstünlüğü % 48 'e  % 52 Kasımpaşa'da olsada detaya dikkat lütfen !

Toplam şut Y.Kayserispor 8 - Kasımpaşa 6

İsabetli şut  Y.Kayserispor4 - Kasımpaşa 1

Kaçan net pozis. KAYSERİ 2- KASIMPAŞA 0

bu 3 veri Kayserisporun işbitirici futbolcularının olduğunu gösteriyor bize zaten.  Mensah'ın 33. dakikada attığı şahane gol, usta oyuncu Fernandes'in 88. dakikada girdiği oyunda nefis asist ile vatandaşı Cardoso'ya verdiği ustaca gol pozisyonu... Bunlar artılarımız. Peki  eksilerimiz neler. Başta İbrahim Akdağ ve Ramazan Civelek'in sinirlerine hakim olması. Daha doğrusu bütün takımın sakin olup  karşı takımı telaşlandırması...Takımda sakat olan futbolcularda kadroya girince bu takım iyi işler yapacak inşallah. Bunu İlk günde söyledim yine söyleyeceğim. Felaket tellalı olmadan eleştiri yapmak benim görevim. Uysal koyun gibi sessiz kalmamak ta boynuma borç. İyiye iyi demek , kötüye çare göstermek hiç bir şey kaybettirmez bize. Kanatlanıp uçmak güzel. Yukarıdan seyirde güzel. Ama düşerken dengeli düşmeyide bilmek gerek. Şu anda 4 maçta alınan 7 puan bizimde hep söylediğimiz gibi maç başına 1.5 puan ortalaması  yapıyor. Sezon sonunda böyle devam edilirse elde 56-57 puanımız olur. Buda ilk on içinde olur bu takım demek. Fazla hayalci olmayan, hedefi hep futbolcuları geliştirerek başarı olan Hikmet Hoca ve ekibiyle, Berna başkan ve yardımcılarıyla gerçeklerden uzaklaşmadan bu takım ile güzel günler göreceğiz inşallah be sezon..