Necmettin ÇUHADAROĞLU


OYUN BOZAN

Haramın helalden çokta farkı kalmadığı günümüzde vakıf mallarına konan,kendi çıkarları doğrultusunda kendi koltuk ve makam hırsları ile zirveye çıkmaya çalışan toplum önünde pekte itibarı olmayanların kendi aralarında dolduruşa gelerek oluşturdukları bazı


 

Haramın helalden çokta farkı kalmadığı günümüzde vakıf mallarına konan,kendi çıkarları doğrultusunda kendi koltuk ve makam hırsları ile zirveye çıkmaya çalışan toplum önünde pekte itibarı olmayanların kendi aralarında dolduruşa gelerek oluşturdukları bazı birlikler vardır.

Kimi ne göre bu bir dernek, kimine göre vatan, millet yararına çalışılan bir kurum. Adına ne derseniz deyin ama bir yerlerde yanlışlıklar var. Yedi kişinin bir araya gelerek oluşturduğu bu dernek yada STK lar ne işe yarar pekte bilmiyoruz. Ama işe yaradıkları bir şey var, yedi kişi ile kurdukları dernek ile bilmem ne derneği genel başkanı olarak basın açıklaması yapıp ya da her hangi bir TV kanalına çıkabiliyorlar. Yani muhatap alınıyorlar. Onun için de memleketim STK cenneti olmuş.

Neyse konuyu çokta dağıtmadan devam edelim.

Bir zamanlar şeref payesi gibi taşıdıkları aidiyet, biat ve hatta adanmışlık, bu gün ihanet nişanesine dönmüş durumda... O günlerde verilen görevi ayrıcalık kabul ederek ve böbürlenerek her yerde anlatanların, bu gün bunları inkar etmesi, ne kadar ilkesiz, omurgasız ve menfaatperest olduklarının da en bariz göstergesidir.

Hadi oradan, oyun bozan.

Bir öylesin bir böyle. Ben adayım, değilim, taban istiyor, tavan istemiyor, falan filan derken baklayı ağzınızdan çıkartıyorsunuz.

Herkese hayırlı olsun.  Bu memlekette 227 dernek var. Çoğu da kamu yararını gözeten dernek statüsünde. Kimi birlik, kimi dernek, kimi vakıf, kimi platform. Herkes kendi derdine düşmüş. Biz daha iyiyiz diyor. Hangi yoğurtçu benim yoğurdum ekşi der ki.

Memleketimde STK lar.

Filistin´de ateş var, söndürmeye gittiniz mi?

Afrika´da su yok. Hiç su kuyusu açtınız mı?

Myanmarda sırf Müslüman oldukları için ateşe verilen, sürgün edilen din kardeşlerimiz var acısını paylaştınız mı?

Bu örnekleri daha çok sıralayabilirim.

Ama gereği yok. Herkes sizin ne mal olduğunuzu biliyor.

Sizler ne yaptınız biliyor musunuz?

Üç beş akıl hocalarınızı gazı ile Kayseri´yi yönetmeye çalıştınız.  Ev halkınıza sözünüzü geçiremediğiniz halde Kayseri için oyunlar kuranların oyuncakları oldunuz.

Kullanıldınız.

Son kullanma tarihiniz gelince atılacaksınız.

Ya da raf ömrünüzün bitmesini bekleyecekler ve yerinize başka gaza gelenleri getirecekler.

Hani bir söz vardır ya; şu toz duman bitsin hele de eşşege mi bindin, ata mı bindin bir ortaya çıka derler. Eşşege bindirdilerse nal toplamaya mahkûm edilmişin demektir.

Atı ise sen düşün.

Kayseri için şimdiye kadar ne ürettiniz? Ne düşündünüz? Ne uyguladınız?

Hangi birini kamuoyu ile paylaştınız?

Hıımmmm doğru unuttum, üç beş yazar getirip Kayseri nin nasıl yönetilmesi gerektiğini anlattırdığınız adamlar vardı. Bu memleketi beğenmeyen üç beş kişinin diline persenk ettiğiniz konular.

Evet onları da unutmamak gerekir.

Birde STK Lar için hibe programlarına katıldınız. Paralarını aldınız? Onları ne yaptınız bilmiyorum. Yabancı öğrenci aldınız. Allah rızası için zenginden para topladınız ama devletin size her yabancı öğrenci başına para verdiğini hiç kimseye söylemediniz. Sivil toplum kuruluşları için proje yardımı aldınız ama hiç belli etmediniz.

Aman kimse duymasın dediniz.

Aslında kılavuza bakmak gerekir. Kılavuzu karga olanın burnu .ok ?tan çıkmazmış.

Sonra ne yaptınız?

Bir STK başkanı olmak size yetmedi. Uslu uslu babanızın parasını yemek ve yedirmek size battı, yahu bu şehir iyi yönetilmiyor dediniz? Şehri yönetmek için hem partinin hem milletin altını oymaya başladınız. Dur durak bilmeden. Dedikodu ürettiniz, akıl hocalarınızın sayesinde ne büyüğünüzü ne küçüğünüzü dinlemez oldunuz.

Dedim ya gaza geldiniz.

Gaz bu, alınırda satılırda.

Memleket için kaygı duymadınız?

Niye?

Çünkü siz kendi istikbalinizi düşünüyordunuz da ondan.

Ülkemde Peygamberime küfredildi, hakaret edildi, hatırlarmısınız bilmem ama Fevzi Konaç ile birlikte üç beş kişi mahkemeye vermiştik hatırlarsanız  Seyit Halil Yüzgeç kardeşimin duyarlılığını bile gösteremediniz.

Ne ye yararsınız siz STK lar.

Siyasileri eleştirdiniz, esas bu siyasi misyonda palazlandınız.

Su kuyusu açmaya gittiğimizde el açarak toplanan paralar ile yapılan ve Müslüman kardeşlerimizin dualarını almak yerine siz STK lar olarak ABD ye seyahatler düzenlediniz.

Filistinde, Myanmarda, Doğutürkistanda hiç ezilen ve ötelenen Müslümanların acılarını paylaşan mesaj mı yayınladınız. STK lar olarak meydanlara mı toplandınız?

Hayır.

Neden?

Çünkü size altın tepsi ile sunulduğuna inandığınız kurumlarda cam fanuslarda buz gibi serin bürolarınızda oturdunuz. Meydanlara çıkmakta neymiş?

Bu sıcakta mı dediniz?

Neden sizleri hiç görmedik meydanlarda.

STK ları kullanıp aileleriniz ile gittiğiniz geziler bir gün size yol, su elektrik olarak döner.

Maalesef memleketimde STK manzaraları bunlar.

Anlatılacak daha çok şey.

Varlık sebebi şu anki iktidar olan STK lar, yurt yaptırsın, fakir doyursun, vakıf arazilerini parsellesin, kamu yararına dernek statüsünde verilen imkanları iyi bir şekilde kullansın.

Ama haddini bilsin.

Yerini, yurdunu, statüsünü aşmasın.

Aşarsa ne mi olur?

Sil baştan kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşer de ondan.

 Kalın Sağlıcakla.