Metin SÖNMEZ


OYNAMAM ABİ!

Şampiyonluk iddiasını Kaf Dağı´nın ardında bırakan Beşiktaşlı futbolcuların vücut dili bu maça çıkarken, ?Oynamak istemiyoruz? der gibiydi.


Şampiyonluk iddiasını Kaf Dağı´nın ardında bırakan Beşiktaşlı futbolcuların vücut dili bu maça çıkarken, ?Oynamak istemiyoruz? der gibiydi. Nitekim oyun başlangıcında sahada bulunan tüm Beşiktaşlı futbolcuların vücut dili, ?Bizim için Lig bitti? ifadesinin yansımasıydı.

  Beşiktaş adına böyle bir tavır vardı da, Kayserispor adına farklı mıydı durum; ne mümkün? Kayserisporlu futbolcular rakibinin bu tavrına karşı, ?Aslında bizim de hiç oynamaya niyetimiz yok? Nereden çıktı bu maç şimdi? tavrından milim ödün vermeden oynadı. Takımlar adına karşılıklı hiçlerin havada uçuştuğu mücadeleden ne beklerseniz, sahaya yansıyan oydu? Yani futbol-mutbol yoktu.

  Önce bir köşe vuruşunda uyudu Kayserispor. Tosiç geldi kafayı vurdu ve skoru elde etti. Sonrasında da sol bek Adriano, topu sağ ayağına aldı cezaalanının hemen önünden vurdu ve skor 2-0´a geldi ve devre böyle bitti. Hepi-topu bu işte.

  İkinci yarıda önce Tosic, sonlara doğru ise Umut´un gördüğü kırmızı kartları çıkarsak lay-lay-lom dışında futbola dair hemen hemen hiçbir şey yoktu. Sahadaki bütün futbolcular söz birliği etmişçesine suya sabuna dokunmadan oynamayı tercih edince ortaya garip bir müsabaka çıktı.

  Dün geceki mücadele için şunu söyleyebiliriz: Maçı izlemeyenler hiçbir şey kaçırmadı. Zira sahada kayda değer hiçbir şey yok desek, yerli yerinde olur.

   Artık bir koca sezon bitiyor. Son 180 dakika. Avrupa umudu da bitmiş vaziyette. Geriye ne kaldı derseniz, kocaman bir hiç. Bu saatten sonra herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli. Hele hele Beşiktaş taraftarına dönüp Kartal pençesi hareketi çeken ünlü tiyatrocu Marius Sumudica´nın Kayserispor´un teknik direktörü olarak görev yapıyor olması da başlı başına bir dramatik bir durum.

  Neyse? Artık hayırlısıyla bu sezon bir bitsin de gerisini o zaman anlatırız.