Necmettin ÇUHADAROĞLU


OY OY

Kayseri de yaşanan ve adeta birbirlerini gambazlayanların oluşturduğu bir döneme giriyoruz.


Acaba birbirlerini satan desek daha iyi olur mu bilmem ama görünen o ki iddianameden sonra insanlar bir birlerine daha da kin besleyecek gibi. Birde iddianamede Ali dağı var. Bu Ali Dağı da neyin nesi demeyin ama her şeyi anlatmış.
Sonuç olarak bu iddianame ve Ağustos Ayından görülecek duruşmalardan önce Kayseri de bayağı değişiklikler olacak. Bir taraftan Kayseri de 16 Nisan hazırlıkları yapılırken bir taraftan anket sonuçlarını değerlendiren de bir kesim var. Bana göre anket sonuçları bu sefer Kayseri de tutmayacak. Çünkü görünen köy kılavuz istemez.
Daha az çalışan daha bu konuyu daha iyi anlatan kazanacak. Artık kimse bodozlama oy vermiyor. Onun için daha fazla çalışmak gerekir. Bir oy bir oydur derken şimdilerde ise bin oya denk gelecek istihdam alanları açılmakta. Ak Partiyi en fazla zorlayacak olan bence at izi ile it izinin bir birine karışmasını nasıl anlatacak, anlatırsa tamam. Eğer anlatamazsa durum sıkıntı doğurabilir.
Bir oy almaya çalışırken beş yada on oyu kaybetmemek için gerek teşkilatlar herekse il başkanlıkları çok ama çoook çalışmaları gerekir. Bu oylama hükümete güven oyu anlamına gelmeyeceği için ne den evet yada neden hayır denileceğini daha vatandaşlar tam anlamış değil. Kısacası köylü memmed ağa da şehirli İbrahim beyde bunun ne anlama geldiğinin farkında değil. Sahalara kim çıkıyorsa kim görevlendirildi ise onlara düşen görev önce neden sahada olduklarını ve evetin yada hayırın neler getireceğini yada nelerden mahrum bırakacağını anlatmadıkları sürece çogu vatandaş oy kullanmaya bile gitmez.
Neden mi?
Neden sandığa gittiğini bilmeyen daha yüzde elli beş seçmen varda ondan.
Benden söylemesi.
Kalın Sağlıcakla.