Erhan KAN

Tarih: 09.01.2017 15:38

ÖNCELİK TRANSFERE KAYDIRILMALI ARTIK!

Facebook Twitter Linked-in

 Transferde istenilen adımlar atılıyor um atılmıyor mu herkes merak içerisinde. Erol Bedir ve Ali Reşat Çağan, teknik ekibin istediği oyuncuları kadroya katabilmek için var güçleri ile çalışıyor. Gündemde her zaman olduğu gibi birçok isim dolaşıyor. Yok o geliyor, yok bu geliyor. Elde ne var? Bir tek Güray Vural... Ligin ikinci yarısının başlamasına sayılı günler kaldı. Kadroda önemli eksikler var ve elimizde bu eklikleri giderecek kadar transfer yok!

 

                 ******************

   Moral bozmak gibi olmasın, zaten öyle de bir niyetimiz yok. Ama birazda reel düşünmekte fayda var. Sergen Yalçın, Murat Şahin´e artı 6 yardımcısı ile göreve başladı. Kadroda hepsi topu 20 oyuncu var. Altyapıdan alınan oyuncuları saymazsak normal şartlarda bir çift kale yapmaya yetecek sayı bile yok. Sergen Yalçın ile birlikte tam 8 teknik adam. Teknik adam başına düşen futbolcu sayımız bile 4´ü bulmuyor. Bu şartlar altında başlayacak olan ikinci yarıdan ne kadar umutlu olabileceğimizi düşünmekte fayda var.

 

                 ******************

   Şimdi oturup oyuncakçılık oynamanın zamanı değil. Lig başlamadan önce önemli adımların atılması gerekli. Mevcut olmayan ancak, gölge yönetim olarak niteleyebileceğimiz Erol Bedir ve ekibi iyi niyetli bir şekilde önce maddi sorunları çözmeye çalışıyor. Ama transfer konusunda biraz yavaş kalındığı da ortada. İlk yarının ilk maçında Samba Sow ile Alain Traore Afrika Uluslar Kupası için ülke milli takımlarında oldukları için oynayamayacak. Bunun yanında Mabiala ve Deniz Türüç sarı kart cezalısı. Yani zaten kısıtlı olan kadrodan birde dört önemli oyuncunuzdan yararlanamayacaksınız.

 

                 ******************

   Tüm bunları göz önüne alarak yönetimin bu konuya hız vermesinde yarar var. Zira, Cumartesi günü ikinci yarının ilk maçına çıkılacak. Rakip ise ilk yarının lideri. Yani yabana atılacak bir takım hiç değil. Bir de deplasmandasınız. Kayserispor´un acilen aciliyetten forma giymeye hazır oyuncular alması gerekli. Hem kadroyu güçlendirmek hem de sayısal anlamda kadroyu normalleştirmek için. Evet  ara transferde oyuncu almak kolay değil elbette. Ama bana sorarsanız, maddi konulardan küçükte bir nefes alındıysa eğer, şu anda tüm enerji bu konuya yönlendirilmeli. Aksi takdirde bizim için zor olan lig başlaması ile birlikte içinden çıkılmaz bir durum alabilir.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —