Necmettin ÇUHADAROĞLU


OLMAK


 

Önce insan. Rabbim bile tüm mahlûkatı insanlığın hizmetine vermek için ?´en şerefli´´ mahlûkat olarak yarattım diyor. Beşer olan bizler yani insanlar. Fani olan bizler yani insanlar. Ama insan olmayı bile beceremiyoruz. Yalanların ayyuka çıktığı, pervasız davranışlar ve söylemlerin uzayıp gittiği bir yaşantı.

Erdem ve fazilet duygularının rafa kaldırıldığı kişisel hırsların ön plana çıktığı günler aslında en kutsalımız olan üç ayların içi. Onu bile hatırlayan yok. Böyle olunca da önce neden ve niçin yaratıldığımızı sorgulamak gerekiyor. Kısacası İnsan olmak ya da insan olabilmeyi bilebilmek. O da meziyet meselesi.

Gelelim Kayseri´ye; iddialar birbiri ardına geliyor. Türkiye´de başka il yokmuş gibi herkesi gözü Kayseri de. BYLOOCK ya da adına ne söylerseniz söyleyin FETÖ terör örgütünün iletişim ağını kim kullandı, kim kullanmadı. Kim Akın Paşa denen haine kitap gönderdi kim göndermedi? Hangi belediye başkanının damadı BYLOOCK cu? Bunların hiç biri gizli kalmayacak. Hepsi ortaya çıkacak. Hatta Şeker Fabrikası daha doğrusu Pancar Ekiciler Kooperatif Başkanı Hüseyin bile suçlananlar arasında. Sayın başkan daha bu memlekette demek ki çileniz dolmamış. Akay yaptığı açıklamada; hayal ürünü suçlama dedi. Şunu anlamak gerekir. Kendisi ve kurumu ya da ailesi hakkında olup olmadık haberler üreten ve kamuoyunu yanıltanlardan davacı oluyorlar mı? Yoksa kervan yürür mü diyorlar. Evet olmuyorlarsa o da suç. Kamu vicdanı böyle demiyor.

Bir taraftan MHP il başkanı eski ülkücülere sesleniyor; LİDERİMİZİ ELEŞTİRMEK HADSİZLİKTİR DİYOR. Kendi içlerindeki hayırcıları ikna etmeye çağırıyor. Sadet Partili gençler Ak Partinin astığı Erbakan posterlerini indiriyor. Diğer taraftan CHP Milletvekilimize bıçak çekiliyor. Gerçi haberci arkadaşlar ?´hayal ürünü yazılar yazdıkları için´´ önce Satır, sonra pala, sonra balta en sonunda doğru yolu buluyorlar bıcak´a düşürüyorlar. Tabi duyduklarınızı yazarsanız olacağı bu. Tüm Türkiye´ye kendinizi rezil edersiniz. O da yetmiyor. Trafik kazası oluyor, 2 kişi hayatını kaybetti diye haber geçiliyor, sonra ölen ikinci kişi kalp masajı ile hayata döndürülüyor. Sayı birden bire teke düşürüyor. İşte bunların yazdıklarına güvenenlerde faka basmış oluyor.

Bu arada Kayseri dışına bilgileri yalan yanlış sızdıran siyasi parti artıkları ve STK ların üyelerini de es geçmemek lazım. Kayserinin kötülüğü için ellerinden geleni yapanların yandaşları da bunlar. Hayatında Kayseri ye hiç gelmemiş köşe yazarlarına STK lar aracılığı ile yanlış bilgi servis edenler de az değil. Onlar sanki sütten çıkmış AK Kaşık mı? Yok hiçte öyle değil. Aslında onlar var ya paçalarına kadar çamura, kire, pisliğe bulaşmış insanlar.

İşte onlar iflah olmaz.

Bu arada OSB nin imkânları ile el malından bağ bağışlayanlar var ya onlara da sıra gelecek unutmayın. Hiçbir şey bu memlekette gizli kalmaz.

Kalmayacakta.

Unutmayın tavuğun yumurtasını güzün sayarlar bu memlekette. Güz bilikleri siziiiii.

Kalın Sağlıcakla.