Mehmet KETENCİOĞLU

Tarih: 30.12.2019 10:14

OCAK 2020’DE BERNA BAŞKAN GÖREVİ BIRAKABİLİR ...

Facebook Twitter Linked-in

İstikbal Mobilya Kayserisporumuz da tehlike çanları Trabzonspor deplasmanında da çalmaya devam etti. Hem de öyle bir çaldı ki 6 yenilen gol ile kulakları sağır edercesine, ''artık ben gururla Kayserisporluyum" diyemeyen taraftarın yüzüne Karadeniz dalgası gibi çarparcasına! " Bu kulüp zor şartlar içinde olsa da ayakta kalacak" diye hala ayak sürüyen gerçek taraftarın umudunu ayaklar altına alırcasına !
 

Süper Lig Cemil Usta sezonu İstikbal Mobilya Kayserisporumuz için ilk 17 maç sonunda rezalet ile bitti. Sadece 2 galibiyet, 4 maçta da beraberlik ve 17 maçta 42 tane rekor sayıda gol yenilen... Neresinden bakarsanız bakın, neresinden tutarsanız tutun. Her iki tarafı pis bir değnek! Aslında bu şehir futbol rezaletini ilk olarak yaşamıyor. Uzun yıllar önce bu şehirdeki gençler için profesyonel futbola geçişin kapısı olsun diye gerçek futbolseverlerin büyük bir özveriyle çok zor şartlarda açtığı Elektrikspor hem de çok iyi gittiği dönemde, kasasında para olduğu halde bile, taşyürekli sözüm ona idareciler tarafından kapatılmadı mı, yaklaşık 60 civarında futbolcu, antrenör ve kulüp çalışanı kapı önüne konulup gelecekleri bitirilmedi mi?

Bu şehirle ayrı bir hava katan, Türkiye futbolseverlerinin gönlünde mütevazi yapısı ile ayrı bir sayfa açan, deplasmanlarda bile rakip taraftarın ayakta alkışladığı, Kayseri şehrini Avrupa da temsil etme başarısı gösteren Erciyesspor önce kurtlar sofrasında  adı değiştirilerek daha sonra bile bile, hiç acımadan, vicdanlar sızlamadan yavaş yavaş acıtmadan haritadan silinmedi mi? Boydakların içine dışına çok paralar yaşadığı tesis içindeki malzemelerine varana kadar sözüm ona idareciler tarafından yağmalanmadı mı? İşin en acısı da etekler dolusu oy olan siyasiler buna hiç ses çıkarmadan seyretmedi mi ?

Vedat Ali Özışık döneminde "paralar Şekerspor kanalıyla çarçur ediliyor" diyen şimdiki Şeker fabrikası yöneticileri tasarruf olsun diye 3.lige çıkma fikrini yok etmediler mi? Kısaca bu Yönetim kafasıyla Kayserimizde bu futbolun gelişmesi mümkün değil. Tarihte 3.Lige düştüğümüz o berbat dönemde buna benzer bir durum yaşamış ve 8 teknik direktör değiştirmek zorunda kalmıştık.  Şimdide aynı filmi siyah beyaz izliyoruz, çünkü renkli heyecan veren adrenal yükselten filmler bitti artık...İzlerseniz sinemamızda drama var, izlemezseniz herkes evine, köylü, şehirli de arkasına bakmadan yoluna !

Şu satırları yazana kadar Trabzonspor ile oynadığımız ve 6-2 kaybettiğimiz Maç için futbol yorumuna bile girmedim. Çünkü futbol olarak orta yerde genç futbolcuların kurtlar sofrasına mecburiyetten dolayı atıldığı bir yer var. Geçen haftaki Başakşehir'in ilk on bir değeri İstikbal Mobilya Kayserisporumuzun ilk on birinden neredeyse 10 kat daha fazla maddi değere sahipti sonuçta Başakşehir güle oynaya galip gelmişti. Bu hafta 6-2 yenilen ekibimizin ilk 11 değeri 3.2milyon Euro iken, Trabzonsporun ilk 11 değeri 41,2 milyon Euro olarak kayıtlarda yer aldı. Nasıl futbol yorumu yapacağız bu gerçekler ortada dururken, futbolcular birer birer şehri terk ederken, sadece bir bayan başkan öne atılmış arkadakiler laf  olsun diye kerhen başkana destek verirken! Açlıktan ölmek üzere  yaşayan insanlar gibi nasıl alacaklarımızı tahsil ederiz derdine düşen kişiler bu kulüpte idarecilik yaparken neyi yazıp neyi konuşacağız. Ligin 2.devresi 19 Ocak 2020’de başlıyor, çaresizlik içinde bir başkana gerçek anlamda destek verilmez ve sorunlara bütün bir şehir destek vermezse Erciyesspor’un, Elektrikspor’un yaşadığı hazin sonu İstikbal Mobilya Kayserisporumuz da ne yazık ki yaşayacak görünüyor. Aldığımız duyumlara göre devre arasında Berna başkan gerekli desteği bulamazsa görevi bırakacak. Zaten bu saatten sonra Kayserispora başkan olmak ateşten gömlek giymek olduğunu bilenlerde perde arkasından oynadıkları tiyatroyu avuçları patlayana kadar alkışlayacak ve perdeyi timsah gözyaşları içinde
kapatacaklar !


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —