Necmettin ÇUHADAROĞLU


NEREYE KADAR

Evet, nereye kadar sözü Kayseri için çokta önemli değil.


 

 32 senedir başkanlık koltuğunda oturan bir ?´amca´´ 72 yaşına rağmen çalışma azmi ile bir dört yıl daha başkan seçiliyorsa, kendine küfredenlere ekabirler destek oluyorsa, kıçınıza toprak koyanlar el üstünde tutuluyorsa, nereye kadar sözü bu memleket için geçerli değil denir.

Kayseri´de bir özel kolejde ?´beden eğitimi öğretmeni çocuklara tecavüz ediyorsa´´ kendi paranızla gönderdiğiniz okullarda çocuklarımıza bu uygulama reva görülüyorsa, bunları denetleyen milli eğitimden bir ses çıkmıyorsa,

Tecavüz mağdurlarının aileleri ne yapacaklarını şaşırmışsa, güvendiğiniz dağlara kar yağıyorsa yapacağınız çokta bir şey yok.

Hep tecavüz edenin aldığı cezayı konuştuk. Ya da alması gereken cezanın arttırılmasını ve hadım yasasını. 

Ya bu işten mağdur olanı.

Hiç konuşmadık.

Neden?

Mahalle baskısı var da ondan.

Okulunda tecavüze uğradı diye aileler okullarından çocuklarını başka okullara lama cihetine giderken bazı çocuklarda okullarına devam etmek istememekteler.

Kısacası haleti ruhaniyeleri sıfır.

Ailelerin bazıları ile görüştüm. O da zar zor. Çocuğum ne olacak? Diyorlar.

Doğru.

Hak vermemek elde değil. Psikolojik destek alıyorlar. Ama geceleri korkarak uyanmalar, bağırarak uyanmalar, evi terk etmeye çalışanlar, toplumdan uzaklaşma isteğinde olanlar. ?´Ben bir daha o okula gitmem diyenler. Hepsi yaşanmışlıklardan örnekler.

Aileler ?´biz nasıl gönderelim o okula, tamam öğretmen gitti ama oradakiler çocuğuma nasıl gözle bakacaklar diyor.

Bu durumda herkes haklı.

Tecavüzcü şerefsiz hariç.

Nasıl çıkacağız bu durumdan. Nasıl kurtulacağız bu işin içinden?

Varsa bir bilen çıksın ortaya.

Biraz geriye gidelim.

Kayseri de bir öğretmen ile gönül ilişkisi olduğu iddia eden bir öğrenci hayatına son vermiş, öğretmen çok kısa yatmış ve tahliye olmuştu.

Daha sonra aynı okulda bir öğrenci 9 kattan kendini boşluğa bırakmış ve hayatını kaybetmişti.

Hep nedenleri araştırılır ve sonra unutulur.

Develi ilçesinde 18 yaşında bir genç, öyle gencin Allah belasını versin 8 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmesi, bir internet kafe işletmecisinin kafeye gelen yaşı küçük öğrencilere tecavüzü derken bu olaylardan sadece aklımıza gelen bir kaçı.

Yukarda bahsettim gibi unutulup gidiyor.

Olayların sonucunda ne oluyor.?

Bazı aileler mahallelerini, bazıları şehirlerini terk ediyor. Mağdur olan öğrenciler okullarından başka okula gitme istekleri bir nebze karşılanıyor.

Sonuç, tecavüz ile yarıda bırakılmış, yarıda kesilmiş hayatlar, dağılmış aileler, perişan öğrenciler.

Böyle gitmeyeceği kesin ama nereye kadar devam edecek onu da bilmiyoruz.

Tedavi; Aile ve sosyal politikalar il müdürlükleri, milli eğitim müdürlükleri, sınıf öğretmenleri ve aileler bir kenara çekilip durumdan ders çıkarmalılar. Veliler çocuklarını okula gönderdiğinde kurtuldum derse, öğretmenleri var onlar ilgilensin derse, öğretmen; anasının avutamadığı, babasının büyütemediğini ben mi büyüteceğim derse, Milli Eğitim müdürlükleri gerekli denetimleri sağlayamazsa, neme lazım, bana ne tavırlarını sergilerlerse ne mi olur biliyor musunuz? Hayat bir gün gelir sizi de sınar.

Ya tecavüz edilir, ya da tecavüze uğrarsınız.

İşimizi iyi yapalım.

Not; Tecavüzü illa cinsel anlamda düşünmeyin. Hakkınız, zamanınız, paranız, ahlakınız, beyniniz ve gönlünüzde tecavüze uğrayabilir.)

Kalın Sağlıcakla.