Memduh BORAZAN


Neler oluyor Kayserispor´da?

Sergen Yalçın, nasıl geldi nasıl gitti?


 

Sergen Yalçın, nasıl geldi nasıl gitti?

Futbolculuğuna bir şey diyemeyiz ama teknik direktörlük anlayışı tartışılır. Adam bir kere hep alt ligdeki takımları çalıştırmakla kendine yer edinmeye çalıştı, 3-5 maç kazandırır sonra kaybetmeye başlar ve arkasına dahi bakmadan gider. Örnekleri çok. Sergen´in gittiği iyimi oldu derseniz evet iyi oldu. Akıllarda bir çok soru işareti oluştursa da, kaybettiği maçlarda kafa karıştırsa da gittiği iyi oldu.

Şimdi bundan sonrasına bakacağız.

Aslında dereyi geçerken at değiştirilmez ama yapacak bir şey yok.

Gitti Sergen, geldi Mesut Bakkal. Teknik Direktör almak çok zor bir iş değil. Elde avuçta kim kaldı ise zorunlu bir değişiklik işte. Çok zor bir durum gibi geliyor bana bundan sonraki sürecin. Sergen Yalçın giderken uyarıda bulunmuş ve birkaç yabancı oyuncunun takımdan gönderilmesi gerektiğini söylemişti. İşte bu yabancı oyuncular bu takımın huzurunu bozuyorlarsa bu işin üstünde durulması gerekir. Mesut Bakkal hocanın bu işin üstüne gitmesi şart... Hangi oyuncular neden takıma zarar veriyorlarsa onların hesabı görülmeli. Yoksa hoca gelmiş hoca gitmiş hiç önemli değil. Önemli olan içerideki kırıntının bulunması ve gereğinin yapılması? Çok ciddi bir durum içerisinde Kayserispor? Kalan haftalar birbirinden zorlu maçlar bozulan huzur, oynamayan oyuncular,  nasıl olacak, nasıl düzeltilecek düzelecek bu takım?...

Mesut Bakkal hocanın bu zor işi nasıl kendine güvenerek aldığını bilemiyorum. Aslında büyük bir cesaret örneği gösterdi. İnşallah bu sorunları Arap saçına çevirmez. Başkan Erol Bedir´de kendisine sunulan raporları önemser ve takımı düşünürse belki bir kımıldama olur. Dışarıda söylenen çok söz çok konuşulan konular ortaya çıkmaya başladı. Ödemeler yapılmadığı, takımın huzurunu bozan oyuncuların kötü örnek oluşturduğu hatta bu takımın bu saatten sonra kimseyi yenemeyeceği herkesin ağzında. Bir kere bu takım iskeleti hiç bozulmadı. Birkaç takviye yapıldı ama bence yetersiz kalındı. Eski yönetimin kurduğu takım üzerinden en yakın rakibe 8 puan fark yapıldı ama sonradan yönetim bozukluğu nedeniyle iş tersine döndü.

Artık yapacak bir şey yok. Bu takıma kim hoca olursa olsun, kimi alırsanız alın fazla başarı beklemeyin. Düşme tehlikesi yaşamayan ve yıllardır ligde hep 5. Sırada oynamış takımın şimdi buralarda sürünmesini tabi ki insanların moralini ve futbol sevgisini soğutuyor.

Artık tek düşünce Bakkal´lı Kayserispor´un ligde kalıp kalamayacağı.

Haydi hayırlısı olsun.

Hafta sonu Alanya maçı ve sonrası Trabzonspor.