Necmettin ÇUHADAROĞLU


Neler Oluyor

Gerçekten enteresan durumlar yaşıyoruz.


 

Gerçekten enteresan durumlar yaşıyoruz.

Çok önemli konuların yaşandığı gündemin her an değiştiği bir zaman diliminde utanılacak işlerin haberleri haber merkezlerini süslüyor. Diyorum ya enteresan bir ülkeyiz. Bir kişi uyuşturucu ticareti yapmak ve içici olmaktan yaklaşık üç yıl ceza alıyor. Cezasını tamamlıyor ve çıkıyor. Tüm haberciler güya hayranları orada. İşini gücünü bırakan kim varsa orada.

Yazık, hem de çok yazık. Hırlının, hırsızın, içicinin, satıcının el üstünde tutulduğu günleri görmek çok ama çok üzücü. Bunları şişirende ?´medya´´ .

Diğer bir taraftan ramazan günü Taksimde ?´lut kavminin torunlarıyız´´ pankartı ile eş cinseller yürüyüş yapıyor. İbne isek kime ne ? Sloganları atarak oruç tutan vatandaşları da tahrik ediyor. Gerçi Taksimde pekte oruca riayet edenler yok ama yine de Ramazana hürmeten bu tür gösterileri yapmalarının zamanlaması manidar. Bunları da yine pof poflayan maalesef´ ´medya´´.

Utanılacak işleri yapanları mı, yazanları mı yargılamak lazım.

Ben bir gazeteciyim.

Teşbihte hata olmasın ama uyuşturucu satan her şeyini satar derler. Şimdi nasıl olacak. Malum medya canlı yayında Silivri ve duruşmaların arasına malum Hatun´un cezaevinden çıkışını ve güvercini hani özgürlük timsali ya onu salı vermesini itişe kakışa kalabalığı gösteriyor.  

Bir yandan sorular geliyor; LGBTT ne diye? İyi ki Google var. Millet açıp ne halt ettiklerini görebiliyorlar.

Utanılası durumlar yaşıyoruz.

Haber sitelerinin en çok okunanları arasında bir erkeğin doğurmayı beklemesi tıklanmış.

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Lut kavminin başına gelenleri isterseniz okurlarım bir hatırlayalım;

Lut kavmi de uyarıları yalanladı. Biz de onların üzerine taş yağdıran bir kasırga gönderdik. Yalnız Lut ailesini (bu azabtan ayrı tuttuk;) onları seher vakti kurtardık; Tarafımızdan bir nimet olarak. İşte Biz, şükredenleri böyle ödüllendiririz. Oysa andolsun zorlu yakalamamıza karşı onları uyarmıştı. Fakat onlar bu uyarıları kuşkuyla karşılayıp-yalanlamakta direttiler.

Kamer Suresi, 33-36

Lut peygamber, İbrahim peygamberle aynı dönemde yaşamıştır. Hz. Lut, Hz. İbrahim´e komşu kavimlerden birine elçi olarak gönderilmişti. Bu kavim, Kuran´da belirtildiğine göre, o güne kadar dünya üzerinde görülmemiş bir sapıklığı, eşcinselliği uyguluyordu. Hz. Lut, onlara bu sapıklıktan vazgeçmelerini söylediğinde ve onlara Allah´ın ilahi tebliğini getirdiğinde onu yalanladılar, peygamberliğini inkar ettiler ve sapıklıklarına devam ettiler. Bunun sonucunda da kavim, korkunç bir felaketle helak edildi.

Hz. Lut´un yaşadığı bu şehrin, Eski Ahit´te geçen ismi Sodom´dur. Kızıldeniz´in kuzeyinde kurulmuş olan bu kavmin aynı Kuran´da yazılanlara uygun bir şekilde helak edildiği anlaşılmıştır. Yapılan arkeolojik çalışmalardan anlaşıldığına göre şehir, İsrail-Ürdün sınırı boyunca uzanan Tuz Gölü´nün (Ölü Deniz) yakınlarında bulunmaktadır.

Bu helak olayının kalıntılarını incelemeden önce, Lut Kavmi´nin neden bu cezaya çarptırıldığına bakalım. Kuran´da, Hz. Lut´un kavmine yaptığı uyarı ve onların cevabı şöyle anlatılır:

Lut (kavmi) de, gönderilen (elçi)leri yalanladı. Hani onlara kardeşleri Lut: "Sakınmaz mısınız?" demişti. "Gerçek şu ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. Allah´tan korkup-sakının ve bana itaat edin. Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum; ücretim yalnızca âlemlerin Rabbine aittir. Siz insanlardan (cinsel arzuyla) erkeklere mi gidiyorsunuz? Rabbinizin sizler için yaratmış bulunduğu eşlerinizi bırakıyorsunuz. Hayır, siz sınırı çiğneyen bir kavimsiniz." Dediler ki: "Ey Lut, eğer (bu söylediklerine) bir son vermeyecek olursan, gerçekten (burdan) sürülüp çıkarılanlardan olacaksın." Dedi ki: "Gerçekten ben, sizin bu yaptığınıza öfke ile karşı olanlardanım." (Şuara Suresi, 160-168)

İşte Ramazan da acınası durumda olan insanlığın hali.

Bir taraftan Teravih vakti şarkılar türküler camilerimizin içine kadar girerken, bir taraftan verilen şehitlerin acısı içime doluyor hüzünleniyorum. Kime üzüleceğimi şaşırmış bir halde ya sabır diyorum.

Medet Ya Nebi.

Karanlık günlerimizi aydınlığa çıkar yarabbi diye dua ediyorum.

Niye mi?

Başka çaremiz yokta ondan.

Bu gün aslında duruşmalardan kesitler aktaracaktım ama üç gün süreceğinden tüm duruşmalar bitince bir özet olarak geçeriz inşallah.

Kalın Sağlıcakla.