Necmettin ÇUHADAROĞLU


NE DİYECEĞİZ?

Terör örgütü safını belirledi. Biz hayır diyeceğiz dedi.


Terör örgütüne de zaten bu yakışırdı. Onların amaçları illegal bir yapılanma ile ülkeyi bölmek ve kendilerince bir Kürdistan kurmak hainliğindeler. Ya içimizdeki Hayırcılara ne demeli? Kime hizmet ediyorlar. Terör örgütlerine mi? Yoksa Anayasal düzeni bozmaya çalışan ayarcılara mı? O da okurlarımızın taktiri.
Herkes safını belli etmeli. Bizim rengimizde safımızda hem beyaz hem de Evet. Ama Evet demeyenler de düşmanlarımız değil. Fakat kime hizmet ettikleri bilmeleri adına onlara iyi anlatmak gerekir. Ak Parti tüm İl Başkanlıklarını çok iş düşmekte. Herkes dersine çok iyi çalışıp iyi anlatmaları gereken çooook ama çok konuları var. Artık Milletvekillerinin sahalarda olması gerekir. Futbol sahalarında değil. Halkın içinde ve mecliste neyi oyladıklarını anlatmaları gerekir.
Durum böyle.
Neden Hayır diyeceklerini, kime ne için inanacaklarını bir bir hem de örnekleri ile anlatılması gerekir. Sonuç ne olursa olsun demeden ülkenin birliği ve beraberliği için Evet denilmesinin altı kalın çizgi ile çizilmesi gerekecek. Herkese ama herkese çok iş düşecek. Hem birey olarak hem de siyasi parti olarak çalışılması ve anlatılması gereken bir konu diye düşünenlerdenim.
Ulusalda durum böyle. Ülke genelindeki yapılan çalışmalar artık 2 Nisana endekslendi. Referandum sonuçları eğer Ak Partinin istediği gibi çıkarsa da çıkmazsa da çoooook ama çok yapısal değişik yapılacak gibi. İstenilen yüzdelik oranları çıkmadığı zaman çoğu il teşkilatı başkanı ile birlikte görevden alınacağı kesin gibi.
Bekleyip göreceğiz.
Yerelde de ise kimi, adına başkan dediğimiz esas iştigal konusu mesleğini icra etmeye çalışan ağzından lağım fışkıran insanların bu memlekette olması da bu memleketin naçiz kaderi olsa gerek. Bir başkan kendini temsil etmiyorsa bağlı bulunduğu kurumu temsil etmesi gerektiğinden konuştuğunu bilmesi gerekir. Gel sen sen ol büyük konuşma birrr, ağzından çıkanı kulağın duysun ikiii. Yoksa seni defe koyar oynatırlar unutma.
STK lar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Malum onların zamanları şimdi. Seçim meselesi mi, geçim meselesi mi pek bilmem ama görünen o. Onlara çok iş düşecek diye düşünenlerden de değilim. Çünkü önüne gelen STK olup, sesini çıkartmaya pastadan pay almaya çalışıyor. Kavga, dövüş, nizah hepsi ondan. Yoksa çokta davaya sevdalıda değiller.
Onların sevdaları fikrinde değil zikrinde de ondan.
Kalın Sağlıcakla.