Mehmet KETENCİOĞLU


MUCİZE İÇİN SON 90 DAKİKA . . .

Süper Lig Cemil Usta sezonu 33. hafta maçını İstanbul'da Medipol Başakşehir ile oynayan Hes Kablo Kayserisporumuz cezalı olan 2 dengesiz ve 4 sakat toplam 6 önemli oyuncusundan  mahrum çıktığı maçta yine Lung'un müthiş performansıyla puan almaya çalışsa da gücü yetmedi.


Süper Lig Cemil Usta sezonu 33. Hafta maçını İstanbul'da Medipol Başakşehir ile oynayan Hes Kablo Kayserisporumuz cezalı olan 2 dengesiz ve 4 sakat toplam 6 önemli oyuncusundan mahrum çıktığı maçta yine kaleci Silviu Lung'un müthiş performansıyla puan almaya çalışsa da gücü yetmedi. Başakşehir 1-0 kazandığı müsabakadan sonra şampiyonluğunu ilan etti, bizi de ateş hattından çıkarmadı.

Geçen hafta Gaziantep FK ile belki de ligden düşmemize neden olacak maçta kendi sahamızda 1-1 berabere kalınca  maç sonunda iddiasız Gaziantep FK puan vermenin bedelini 1 puan ile ligden düşerek çok acı bir şekilde ödeyebileceğimizi yazmıştım. Hes Kablo Kayserispor'un ligde kalması için lig ikinciliğine oynayan moralleri sıfır Trabzonspor'u bu hafta "korkunun ecele faydası yok" diyerek yenmesi yalnız başına yetmiyor. Yukatel Denizli ve BTC Türk YeniMalatyaspor'unda rakiplerine yenilmesi gerekiyor. Kısaca 34 haftalık maraton sonunda Allah'tan bir mucize bekleniyor.

Peki kim daha avantajlı sorusuna cevap. 35 puanlı Denizli kendi evinde ligden düşmesi kesinleşen Ankaragücü'nü konuk ediyor. Denizli'nin düşmesi için Ankaragücü'nün deplasmanda Denizli'yi yenmesi gerekiyor.35 puana sahip Çaykur Rizespor  hiçbir iddiası olmayan Fenerbahçe ile deplasmanda çayına kahvesine oynuyor. Rize son aldığı galibiyet ile ligde kalmayı 4'lü averaja göre garantiledi. Bu iki takımın alacağı sonuç ne olursa olsun bizim ligde kalmamızı etkilemiyor.

3 puan alsak bile puanımız 35'te kalıyor ve umursamadığımız, son dakikalarda hovardaca harcadığımız 1 puan yüzünden bir daha çok zor çıkabileceğimiz Süper Ligden 1.lige  Malatyaspor ile birlikte veda ediyoruz. Ne acı değil mi kanseri yendik derken küçük bir rakam olan 1'e boyun eğerek ve ağlayarak" elveda süper lig" diyoruz !

Matematik olarak hala şansımız varmı, tabiki de var.O da Ankaragücü'nün deplasmanda Denizli'yi yenmesine, bizim de Trabzon'u yenmemize bağlı. O zaman Denizli ve Malatya ligden düşer. Az da olsa çıkmayan canda Allah'tan  gelecek mucize ile umutun hep olduğunu hepimiz bilsek dahi tek şart üstümüzdeki 2 takımın yenilmesi bizimde yenmemiz.

Sonucun böyle olacağını ümit etmek ve ligde kalacağımızı hayal etmekte hakkımız. Aslında ligin ilk yarısını  17 maç sonunda 10 puan alarak ligden düşer bu takım diyenlere inat 2. Yarıya yeni bir hoca ve yenilenmiş kadro ile başlamış müthiş bir çıkışta yakalamış, ölüyor denen hastayı tekrar ayağa kaldırmıştık.Bazı maçlar alınamaz zannedilen 3  puanları almıştık. Ama 6 puan değerindeki öyle maçlarda puan veya puanlar kaybedince  tekrar " eyvah eyvah" demeye  başlamıştık. Ligin ikinci yarısında küme düşme hattındaki takımlardan Ankaragücü'ne kendi sahamızda 1 puan  verdik. 23.hafta İttifak Holding Konyaspora 1 puan verdik. Deplasmanda Çaykur Rizeye son dakilarda 3 puan, yine İstanbulda Fenerbahçe'ye son dakikalarda hovardaca 3 puan verdik. Şimdi ise çay içme kiçin bile cebimizde 1 liramız bile yok sağdan soldan yardım bekler olduk. Ne acı, ne hazin bir tablo değilmi...

 

Katır inatçı bir hayvandır. Allah Hes Kablo Kayserisporumuza katır inadı ve üstteki 3 rakibimizede uysal koyun olmayı nasip eder inşaallahki ligde kalalım! Nasrettin hoca eşeği ölünce yenisini alana kadar ödünç bir katır satın almış. Huyunu suyunu bilmediği hayvan inatçı katırların padişahı ...İp hocanın elinde ama var gücüyle asılsa bile yönünü çeviremiyormuş. Birgün katır üzerindeki Nasrettin Hocanın kadılığını filan dinlemeden almış başını giderken yolda karşılaştığı bir dostu " nereye gidiyorsun"  diye sorunca hoca dişmemek için sıkıca tutunarak cevap vermiş."katırın istediği yere gidiyorum, dümen bende görünüyor ama işin aslı öyle değil."

Şimdi dümen hakikaten bizde değil. Duamız şuki fırtına başlamadan rabbim yağmur göndersin inşaallah. Ne diyelim başka söylenecek söz kalmadı...Bekleyelim hep birlikte zor denilen sonucu görelim ,mucizeyi Allahtan bekleyelim...