Erhan KAN


MENTAL YORGUNLUK

Spor Toto Süper Lig´de oynadığı son üç maçta galibiyet alamayan Kayserispor´un zirve umutları tükenme noktasına geldi.


Spor Toto Süper Lig´de oynadığı son üç maçta galibiyet alamayan Kayserispor´un zirve umutları tükenme noktasına geldi. Elbette bu durum üzülecek bir konu değil. Sezon başında Sarı-Kırmızılı takımın 19. haftada bu konumda olacağı söylense, teknik ekip ve yönetim sanırım seve seve kabul ederdi. Yani şu anki durum aslına bakarsınız başarılı sayılır. Ama ilk yarıda şartlarıng etirdiği durum sonrasında akıllara ´´Acaba şampiyonluk yarısına devam edebilir miyiz?´´sorusunu getirmiş hatta camiayı umutlandırmıştı.

********************
Transfer döneminin verimli geçmedi ği göz önüne alındığında dar bir kadro ile yol alan temsilcimizde oyunculardaki mental yorgunluğun bundan sonraki haftalarda daha da hissedilir olacağını söyleyebiliriz. Türkiye Kupası maçları ve lig ekseninde devam edecek olan döngüde oyuncuların tam anlamıyla dinlenmeleri pek mümkün gibi görünmüyor. Rotasyon yapacak geniş kadroda olmadığına göre bu tür durumlara alışmakta fayda var gibi görünüyor. Önce kupada Akhisar, ardından ligde Osmanlıspor maçları oyuncuların moral motivasyonu açısından .üyük önem taşıyor.

********************
Takımın bu seriden alacağı sonuçlar bir anlamda geleceğini de şekillendirecek. Akhisar ile kupa maçını bir kenara bırakalım. Hafta sonu Osmanlıspor ile oynanacak olan karşılaşma çok daha önemli. Zira, her ne kadar alt sıralarda olsada son haftalarda oynadığı futbol ile sürprize açık bir takım görüntüsü çizen Osmanlıspor´a kaptırılacak puanlar temsilcimizin hem psikolojisini hemde ligdeki konumunu olumsuz yönte etkileyeceği için bu maça ayrı bir önem vermekte fayda var.