Mehmet KETENCİOĞLU


MALATYASPOR BANA GÖRE LİGDEN DÜŞECEK, NEDEN Mİ?

    Nasrettin hoca ile oğlu kasabaya gidecek hoca eşeğe biniyor oğlu da eşeğin yanında yürüyor.


    Nasrettin hoca ile oğlu kasabaya gidecek hoca eşeğe biniyor oğlu da eşeğin yanında yürüyor.  Yolda bir adam rastlıyor. Adam "Utanmıyor musun hoca, kendin eşeğe binmişsin küçücük çocuğu yürütüyorsun" Hoca la havle deyip kendi eşekten inip, oğlunu eşeğe bindiriyor. Biraz gittikten sonra başka bir adamla karşılaşıyorlar o adamda hocanın oğlunu fırçalıyor. "Yaşlı baban yürürken sen eşeğe binmeye utanmadın mı" diyor. Bu kez  hoca ve oğlu ikisi birlikte eşeğe biniyor karşıdan gelen 3. Kişiden  okkalı bir laf duyuyorlar." Sizde hiç insaf yok mu yahu, ikinizi birden zavallı hayvan nasıl taşısın"  Bu lafın üzerine ikisi de eşekten inerek yürümeye başlıyorlar. Karşıdan gelen 4. Kişiden alaycı ifade ile yine laf duyuyorlar. "Sizde hiç akıl yokmuş, eşeğe binsenize" deyince hoca raydan çıkıp küplere biniyor.  Tut oğlum şu eşeği, sırtıma ver. Eşek sırtta hoca ve oğlu bitkin halde kasabaya varıyorlar.  "Hoca bu ne hal" diyenlere cevap. HERKESİ MEMNUN ETMEK İSTERSEN SEN EŞEĞİN YERİNE GEÇERSİN!. EŞEĞİ SIRTINDA TAŞIRSIN! 
    Bu mizahı aslında Merkez Hakem kuruluna atfen yazdım. Futbol  federasyonu ve merkez hakem kurulu doğruyu bir kenarda bırakmadan, haktan yana olsaydı, niyeti nabza göre şerbet vermek olmasaydı, sene başında Serdar Tatlı gibi Anadolu takımlarına hakemliği döneminde yan gözle bakan, 3 büyükleri el üstünde tutan biri getirilmeseydi, daha sonrasında askeri disiplinden gelen akademisyen ünvanlı Ferhat Gündoğdu’ya "MHK ye Kayseri’den eski  hakem hocalarından Galip Bitigen’i de alabilirsin" tavsiyesinde bulunabilecek memleket idarecilerimiz olaya boş gözlerle bakmasalardı... Kısaca KAYSERİ’Yİ DE FUTBOLDA UNUTMAYIN mesajı spor kamuoyuna ve TFF idarecilerine verilseydi, hocanın durumuna düşmez, herkese karşı şamar oğlanı olmazdık. Şimdi her gün yaşanan hakem hatalarının dışında kalır, futbol oynamaya odaklanırdık.  Ama şimdi arkamızın yaşından önümüzde yanan sobayı göremez , kendimizi ısıtamaz olduk, yaşın üstünde oturduk kaldık! Şapa oturduk daha da doğrusu! 2.yarıya Allah yardımcımız olsun, transfer yasağı kalksın gerekli 4 nokta transfer yapılsın inşallah. Temennimiz ve duamız bu yönde. 1977 senesinden beri Türk futbolunu yakından takip eden bir kişi olarak iddia ediyorum. " BU ÖZGÜR KABLO YENİ MALATYASPOR BU SENE ADİL GEVREK BAŞKANIN BU YÖNETİM TARZIYLA LİGDEN DÜŞECEK. BENİMKİSİ 44 YILLIK DENEYİM VE İZLENİMİN DUYGULARIMDA CANLANMASI. HİÇ BİR YERDEN BU KONUDA NE BİR DUYUM ALDIM NE DE BİLGİ. SADECİ HİSLERİM MALATYASPOR’UN BU YIL LİGDEN DÜŞECEĞİNİ SÖYLÜYOR BANA.
    Zaten bunun aksi olsaydı, Malatyaspor kulübü bu kadar çıkmazın içinde olmasaydı hiç olmaması gereken kulüp başkanının hakemi dövme çabası olur muydu bu maçtan sonra. TFF’den Malatya’ya gelecek cezada bunun kanıtı olacaktır zaten. Bu arada yeri gelmişken dün akşam bütün Türkiye olayları okumadan sosyal medyadan kavgayı ve yaşanan olayları ilk duyuran kişi olduğumu belirtmek isterim. Beni sürekli takip eden kardeşlerim bile bu habere şaşırmış olacaklar ki "ne olayı abi" diye maçın hemen bitiminde mesaj gönderdiler. Türkiye basınında olaylar 10 dakika sonra yayınlanırken, yayıncı kuruluş BeinSportun yayın kesmesini de maalesef anlayamadım. Neyi kimden saklamak için olayları göstermediler anlamadım doğrusu. Gelelim oynanan oyuna, Malatya  maçından alınan 1 puana... İlk yarıya mumyalanmış gibi çıkan bir takımdı Yukatel Kayserispor. Takımın en gayretlisi onurun tarlada gezer gibi düşünerek rakibini unutması ile yediğimiz golün arkasından soğuk duş etkisi ile 2. Golü yiyince bu maçtan galip ayrılamayacağımız belli olmuştu zaten. Kanseri göster, sıtmaya razı et dercesine beraberlik için dua eder olduk 2. Devrede. Aslında Malatyaspor hamle gücü Kayserispor’dan çok daha az olan bir takım. Böyle olmasaydı sıkıntısı hal ve hareketlerine yansıyan Sumudica maç boyunca 2 futbolcu değiştirmez, 5 oyuncu değişiklik hakkını kullanırdı. Yedek kulübesine güvenemediği için uzatma dakikalarında bile oyuncu değiştiremedi hoca. Hikmet hoca ise büyük bir risk alarak, hatta rus ruleti oynayarak 46. Dakika 79. Dakika arasında 5 oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Geride oynanan 20 dakikada sakatlık olsaydı vay geleydi  başımıza o zaman. Tek tesellimiz, züürz tesellisi sonradan oyuna giren Gavranovic ve Mustafa Pektemek in üstün gayretiyle 1 puanla Kayseri’ye dönmemiz. Bu iki futbolcuya özellikle teşekkür etmek lazım. Hikmet hocaya da çekirge her zaman senin istediğin kadar zıplamaz dikkat hocam. Bu risk bu haftaki Sivas maçında olsa uzatma dakikalarında bile perişan eder rakip bizi dememiz lazım.
    Malatya’dan zorda olsa 1 puan aldık Giresun’un yenilmesi, Antalyaspor, Kasımpaşa’nın berabere kalması, Altay’ın yenilmesi, Göztepe’nin yenilmesi ile bu hafta şans bizden yana oldu. Kendi gayretimiz ile 3 puan almasak da rakiplerimizin puan kaybıyla yerimizi korumuş olduk. 17. Hafta sonunda 15. Sırada 20 puanda iken, 18. Hafta  sonunda 21 puanla yine 15. Sırada yer aldık. Ligin ilk yarısı 27 Aralık 2021 Pazartesi kendi sahamızda çok zor rakip olan Demir Grup Sivasspor maçı ile sona erecek. Bu maçtan 3 puan alırsak kendimize güven gelir, 2. Yarıya daha iyi hazırlanırız inşallah. Evet, Sivasspor disiplinli zor bir rakip ama geçen hafta Rizespor hem de deplasmanda 1 puan almayı  başardı yiğidolardan.  Hal böyle olunca biz neden 3 puan hedeflemeyelim ki bu maçtan...