Metin SÖNMEZ


MADENİ BULDUM!

Lig´in ikinci yarısının üzerinden üç maç geçti.


Lig´in ikinci yarısının üzerinden üç maç geçti.
Kayserispor adına, tıpkıbasım 270 dakika desek doğru olur?
Sarı-Kırmızılılar´ın bu bilançoda adresi hep aynı oldu: Beraberlik.
Transfer yasağı sonrası, ortaya çıkan tabloda kazanamasa bile, kaybetmeyen ve puanları tek tek toplayan Kayserispor´un , Y.Malatya deplasmanında sergilediği futbol ve elde ettiği 1 puan ciddi manada kıymet arz ediyor.
Bir yanda Avrupa hedefini tutturma adına ciddi işler yapan Malatyaspor, diğer tarafta ensesinde hissettiği düşme korkusunu üzerinden atmak isteyen Kayserispor mücadelesi beklendiği gibi başladı aslında. Orta sahada egemenliğini ilan edecek tarafın işi bitireceğini bilen teknik adamlar, buna ilave olarak kanat etkinliği noktasında da kendilerince ellerindeki tüm kozları oynadı.
Geçen hafta Fenerbahçe deplasmanından yaralı dönen Y. Malatya´da Teknik Direktör Erol Bulut´un sol bekte Bülent Cevahir, önünde Bifuma tercihi, Kayserispor´un iştahını fevkalade kabarttı. Eminim ki, Kayserispor´da Hikmet Karaman isim listesini eline aldığında, ?Ooo ben madeni buldum? demiştir. Nitekim, ilk 45 dakika boyunca, Bifuma´nın Bülent´i yalnız bırakması ve Deniz Türüç´e, Tiago Lopez´in destek vermesiyle, Malatya´nın sol tarafı kısmi felç geçirdi resmen. İki renktaşın mücadelesinde Kayserispor´un attığı gol de o bölgeden geldi.
Aslına bakarsanız Kayserispor rakibinin solunu daha çok kullanabilirdi. Zira o bölgeden gerçekleşen her hücum, deyim yerindeyse ev sahibini perme perişan etti. Kayserispor´un öne geçmesinin ardından 5 dakika sonra serbest vuruştan yediği gol ise üzerinde ciddi manada düşünülmesi gereken bir konu. Yaklasık 25 metreden kullanılan bu vuruş öncesinde bana göre baraj ciddi biçimde hatalı kuruldu? İkincisi ise, kaleci Lung doğru pozisyon alamadı. Neyse, bu da ders olsun.
Kayserispor 11´inden Mensah, Y.Malatya´da ise Adem´in olmadığı karşılaşmada, ev sahibinin galibiyete uzandığı golün başlangıcının milimetrik de olsa VAR´a takılması, maça damgasını vurdu. Eyyam yapılmazsa, Var için iyi ki var demeye devam ederiz.
İlk yarıda Kayserispor´un, ikinci yarıda Y.Malatya´nın baskın olduğu 90 dakika eşitlikle tamamlandı. Maçın hakkı da, hukuku da buydu.
Dünü unutalım, biz Fenerbahçe maçına bakalım.