İsmail ŞAMLI


LİGLER ERTELENDİ #EVDEKAL

Evet ligler ertelendi. Herkesin sporcusu, antrenörü ve yöneticisinin beklediği karar çıktı. Tüm ligler ertelendi.


Evet ligler ertelendi. Herkesin sporcusu, antrenörü ve yöneticisinin beklediği karar çıktı. Tüm ligler ertelendi. Benimde önceki yazılarımda belirttiğim gibi öncelikli olan her zaman sporcu ve insan sağlığıdır geriye kalan herşey bundan sonra gelir.

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu başkanlığında toplanarak karar alan futbol , basket , hentbol , voleybol federasyon başkanları tüm spor müsabakalarının ertelenmesi kararı aldı. Ertemele kaç gün ve ya kaç hafta ? Toplantının sonunda ertelenme kararı alınmasının ardından kafalarda yeni bir soru işareti belirdi. Ligler ertelendi ama ne kadar süreliğine ertelendi ? Bu konuda ki açıklamalar her branşın federasyonu tarafından açıklanacak kendi branşında ki kulüpler ile bir toplantı yapacak olan federasyon başkanları bunun ardından verilecek nihai kararı açıklayacaklar.

                                                                                                                         

             *****************

   Amatörün ertelenmesi en doğru karar. Erteleme kararından önce profesyonel liglerde oynayan profesyonel oyunculardan maçların oynanmaya devam etmemesi için bir çok çağrı gelmişti. Maça çıkmak istemeyen oyuncular , yönetime bu konuda maruzatlarını bildirmişti ama amatör sporculardan gelen tepkiler kimsenin umrunda olmadı.  Amatörde kendi önlemini kendi alması için yalnız bırakılan kulüp ve sporcular alınan kararın ardından kararı destekler nitelikte görüşlerini belli etmeye başladı. Şimdi ise beklenen tek şey amatör spor müsabakalarının ne kadar bir süreliğine erteleneceği. Maçların ertelendiği zaman diliminde saha ve soyunma odalarının temizliği ne denli yapılacak. Tesislerde bulunan kulüp binalarının temizliğini ne denli idare edebilecekler. Umarım bu ertleme bütün amatör spor camiasına iyi gelir sahalarımızın ve tesislerimizin temizliği bu süreçte profesyonel ekiplerce yaptırılır ve dezenfekte ettirilir diye umud ediyorum.

 

             *****************

Yönetici , antrenör , seyirci ve sporcu hepsi tek yürek oldu ve aynı şeyleri söyledi. Bu süreçte müsabakalarında iptal olmasıyla birlikte hiç kimsenin zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmamaları gerektiğini söylediler. Evde kal diyerek  sporseverlere mesaj verdiler.