Memduh BORAZAN


Lig tarihinde ilk kez!

Evet? Lig tarihinde ilk kez deplasmanda Kayserispor Trabzonspor´u yendi hem de 3 puanı 3 golle aldı.


Evet? Lig tarihinde ilk kez deplasmanda Kayserispor Trabzonspor´u yendi hem de 3 puanı 3 golle aldı.

Biri Avrupa kupalarına katılmak için, diğeri ligde kalmak için karşı karşıya geldi. Avni Aker Stadı bildiğimiz gibi. İki takımın dost taraftarları her zaman olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde karşılaşmayı izledi. Futbol adına gerçekten çok güzel görüntüler vardı. Aslında Trabzonspor kağıt üzerinde banko gösteriliyordu Kayserispor karşısında. Mücadele başladığında işler daha ilk dakikalarda kendini gösterdi. Kayserispor erken bir golle ?Bu maçı kazanacağını´ gösterdi. Öylede oldu. Mükemmel bir oyun ortaya koydular. Her iki takımda açık futbol oynadı. Öyle ki 2-2 olduğunda artık atanın kazanacağı bir durum ortaya çıktı.  Maçın yıldızı Kayserispor´da Lawal ortaya çıktı ve attığı 3. Gol ile adeta tarih yazdı. Durum 3-2 oldu ve maç Kayserispor´un üstünlüğü ile bitti. Ancak öyle bir durum var ki ortada bu mücadeleye kadar Kayserispor Trabzonspor´u deplasmanda yenemedi. Yani lig tarihinde bir ilk oldu. Yıllardır yenemediği Trabzonspor, Trabzon´da yenerek hem bu şanssızlığını kırdı hem de ligde kalma adına önemli bir virajı kazasız geçti. Tam zamanında geldi bu galibiyet. Herkes şaşırdı, maçı izlemeyenler sonucu öğrenince bir daha sordu. Telefonla birkaç kişiye sonucu söylediğimde (tekrar etsene Kayserispor 3-2 yendi mi?) şaşkınlığı vardı. Şaşırmamak gerekir bu takıma. Güvenmek gerekir baştan sona.

Artık sanki bu iş bitti diyebiliriz.

Bence Trabzonspor maçı Kayserispor´un ligde kaldığını gösterir gibiydi.

Bu maçta alınan 3 puan değil 6 puandı. Öyle ki ligin bittiğinde Trabzon´dan alınan 3 puanın önemi ortaya çıkacaktır. Mesut Bakkal´da sergen Yalçın gibi iyi başladı. İki maç ve 6 puan. Ciddi bir değişim. Kısa sürede Kayserispor´u iki kritik maçta toparlamasını bilen Bakkal, artık bu saatten sonra işini daha da ciddiye alacaktır.

Rahat maç izlemek, rahat bu köşeyi yazmak insana ayrı bir mutluluk veriyor. Kayserispor´un başarısı herkesi mutlu edebiliyor. Tarihte ilkleri yaşayan ve yaşatan Kayserispor´u tebrik ediyorum. Haydi, çocuklar şunun şurasında ne kaldı. Ne zorluklar geçirdiniz, ne sıkıntılar geçirdiniz bunları biliriz. Lig eridi, bitti. Siz ligde kalmayı hak ettiniz. Bu şehrin takımını Süper lig´de başını öne eğdirmediniz.

Haydi kalan haftalar mutluluğunuza mutluluk katın. Bu şehir, bu taraftar sizlere güveniyor.