Erhan KAN


LİG BUGÜN BAŞLASA ÇOK İYİ OLACAK


Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda alınan ağır Başakşehir yenilgisi sonrasında bu haftayı kast ederek, ´´Lig bizim için haftaya başlayacak´´ demişti. Bizlerde, kadro sıkıntısı nedeniyle geçen hafta alınan yenilginin telafisi olabileceğini, ifade etmiştik. Yani bir anlamda Sergen Hoca haklıydı. Transfer yapılamadığı gibi çok önemli isimleri oynatamamıştı. Ama şimdi şartlar çok ama çok değişti. Yeni transferler takıma katıldı, cezalılar kadroya döndü. Yani sözün özü lig bu hafta başlasa çok iyi olur. Aksi halde mi? Söylemek bile istemiyorum!

********************
Sergen Yalçın´ın bu haftayı işaret ettiği lig başlangıcı gerçekten çok önemli bir durum aldı. Artık, her ne kadar resmiyette ikinci yarı başlasa da fikstür gereği ikinci yarı bu hafta başlıyor. Ligde bugün dahil sadece 17 maçımız kaldı. Küme düşme hattından kurtulmamız için yakalamamız gereken takım ile aramızda 4 puanlık fark var. Yani her maç her puan çok önemli. Birde olayın psikolojik tarafı var ki o malum kırılma yayandığı takdirde yazacak dahi fazla bir şey kalmayacak.

********************
Sergen Yalçın istediği oyuncuların büyük bölümünü aldı. Ara transferin en hareketli takımı oldu Kayserispor... Yani bahane kalmadı. Ne Sergen Yalçın´ın ne gönüllü yönetimin nede oyuncuların. Artık çıkışa geçme zamanı. Sergen Hoca´nın söylediği gibi ´´Lig başlamalı artık´´ Düşünmek bile istemiyorum ama bugünde lige başlayamazsak, bundan sonra başlamakta pek bir şey ifade etmeyecek gibi.