Metin SÖNMEZ


KURT KAPANI

Milli ara, yerel seçimler derken e özlemişiz futbolu...


 

 

  Milli ara, yerel seçimler derken e özlemişiz futbolu...

  Kayserispor´da özlemiş; o ilk 15 dakikayı saymazsak, Teknik Direktör Hikmet Karaman, Sivasspor´u da kurt kapanına düşürdü. Sivasspor´u da diyorum, zira kim Kayserispor´un üzerine maaile gelirse, kontradan bedelini ağır öder tezi bir kez daha ete kemiğe büründü.

  Anadolu derbisinde ev sahibi Sivas takımı, "Ben bu maçı mutlaka kazanmalıyım" felsefesiyle topuyla, tüfeğiyle, elinde avucunda ne varsa yüklenince, kaçınılmaz son senaryosu bir kez daha vizyona girdi.

  Aslına bakarsanız, Lig´in ilk yarısında Kasımpaşa deplasmanında oynanan maçın neredeyse tıpkıbasımı sahnelendi. Rakip geldi, net pozisyonlar üretti, üstüne bir de penaltı kaçırdı. Sonrasında ise Kayserispor´un beklediği anlar anında sahaya yansıdı. İki kontrada, iki gol bulan ve bunu üç dakikaya sığdıran sarı-kırmızılı takım, rakibinin süngüsünü yerle yeksan etti resmen. Tjaronn Chery, sol bek Atila Turan iki servisini de adrese teslim edince, maç bitti resmen.

  Ev sahibi Sivasspor, Diabate ve yaşlı kurt Arouna Kone ile kaçırdığı pozisyonların ardından iki farklı geriye düşünce; deyim yerindeyse nutku tutuldu. Film alsın da 30-33. dakikalar arası final yaptı. Futboldan anlayan herkes, Kayserispor´un fişi çektiğinin fotoğrafını gördü. Bu iki golün ardından tam devreye arasına gidilirken Hasan Hüseyin vurdu kafayı, skoru 3 farklı hale getirince, "Eh artık seneye Kayseri´de görüşürüz" durumları hasıl oldu.

  Bu mücadelenin ikinci yarısını tam bir futbol klasiği şeklinde geçecekti, öyle de oldu. Soyunma odası dönüşü, Sivas´ta Hakan keleş Hoca´nın küçük çaplı oyuna dokunuşu dışında aman aman bir vaziyete tanıklık etmedik. Sivasspor bu kez biraz daha dengeli hücum etti, Kayserispor ise kontra aramaya devam etti.

  Oyuncu değişiklikleri...

  Futbolcuların pozisyon değişiklikleri...

  Biraz biraz adrenalin...

  Ve  Sivasspor´un, ilk yarıda harikalar yaratan kaleci Lung´un hatasıyla bulduğu bir gol...

  Hepi topu ikinci yarının özeti bu...

  Kayserispor dibine kadar hak etti ve açık ara kazandı.

  Bu arada, Sivas´ta Hakan Keleş´in teknik direktörlüğünün tescili için çok fırın ekmeğe ihtiyacı var demeli birileri.

  Bu cümlenin altına da, imza Hikmet Karaman titrini ekleyerek!