Memduh BORAZAN


KUPA ZAMANI

Bir biri ardına zor maçlar, kupa derken yorgun argın bir takım şimdi rövanş maçı için Akhisar karşısında. Antalya kampı sonrası iri ve diri görünen Kayserispor, zorlu sınavlar veriyor.


 

Bir biri ardına zor maçlar, kupa derken yorgun argın bir takım şimdi rövanş maçı için Akhisar karşısında. Antalya kampı sonrası iri ve diri görünen Kayserispor, zorlu sınavlar veriyor. Ligdeki Galatasaray yenilgisi sonrası Malatyaspor, Göztepe ve Osmanlıspor gibi bir birinden zorlu maçlar yaptı sarı kırmızılı ekip. İlginçtir ki sarı kırmızılı ekip renktaşları ile ligin ilk üç maçında karşılaştı. Yani sarı kırmızılı takımların savaşıydı bir anlamda. İki yenilgi bir beraberlik ve bir de galibiyetle ligin 4. Haftası sonrası puan 34´e çıktı. Bundan iyisi cansağlığı. Kayserispor ligdeki başarısını kupaya da taşımak istiyor. Akhisar deplasmanında son saniyelerde kalesinde gördüğü gol ile avantajı rakibine kaptıran sarı kırmızılı ekip, şimdi sahasında ki maçı almak için hazır kıta bekliyor. Kupada da iddialı duruma gelmek isteyen Kayserispor 1-0 yenildiği rakibini yenerek yarı finale imza atmanın peşinde olacak. Neden olmasın, kupa neden Kayseri´ye bir kez daha gelmesin. Başarı neden taçlandırılmasın. Bu kapasite, bu güç, bu istek üstüne basa basa söylüyorum bu takımda var. Taraftarı var, huzuru var, ligdeki başarısı var eee daha ne olsun kupada da çeyrek finalde ve şuan yarı final kapısının dibinde. Geç Akhisar´ı kal yarı finale. Çıta daha da yükselecek, huzur ikiye katlanacak gücüne güç katacak ve o hırsla yarı final maçların da da bence başarı gelecek.

Bugün günlerden Kayserispor?

Tarih Kayserispor´un adım adım gelişini yazacak.

Dalga dalga gelen, ligde ve kupada taş gibi duran sarı-kırmızılı ekip bu gün oynayacağı rövanş maçını alarak yarı finale adını yazdıracağı gün. Haydi bakalım.

Kayseri Erciyesspor rezaleti

?Bu ne arkadaş 10 gol yenir mi? demeyin yenir. Bunun adı Kayseri Erciyesspor. Bu kulüp neler yemedi ki! Gelenin gideni arattığı kimsesizler kulübü. Darmadağın bir yer. Dalga konusu. Rezaletin adresi. Kapanmak için gün saydırılan bir yer. Bir zamanlar gözlerin üzerinde olduğu kulüp. Vay be, kimler zengin olmadı ki burda. Kimler para kazanmadı ki. Ölüsü bile para eder derler ya ha şimdi de öyle işte. Yönetim denen şahsiyetler bu takımın ölüsünden faydalanmak adına duruyorlar hala. Olur ya bir şampiyonluk maçı falan Kayseri´ye denk gelir onun hesabı yapılıyor şuan. Sineğin kanadından yağ çıkaracaklar artık yağ. Tarihe karışacak bir kulübün son anlarından iyi faydalanmak isteyenler avuç ovalayanlar dört gözle bekliyorlar bir şampiyonluk maçı olmasını. Amaç para. Futbol, tesisler, futbolcu hiç önemli değil. Zaten icra memurlarının biri gelip biri gider olmuş. Her zaman söylediğim ne sıcak su var ne çay? Bu takımı bu hale getirenler utansın ne dileyim. 10 gol yiyen takım Kayseri´nin takımı kime ne! Kapanmış kime ne! Birileri kazansın, birileri seyretsin. Bizene.(!)