Metin SÖNMEZ


KULAKLARA KÜPE!

Bu tip maçlar zor olur; malûm. Bir tarafta matematiksel olarak Lig´de kalma şansı bulunsa da ununu elemiş, eleğini asmış, yani kaybedecek bir şeyi olmayan Karabük takımı?


 

 

                                                                                                                                    

  Bu tip maçlar zor olur; malûm. Bir tarafta matematiksel olarak Lig´de kalma şansı bulunsa da ununu elemiş, eleğini asmış, yani kaybedecek bir şeyi olmayan Karabük takımı? Diğer tarafta ise Avrupa da Avrupa diye ısrar eden Kayserispor. Kâğıt üzerinde doğal olarak sarı-kırmızılı renklerin temsilcisi favori. Ancak mücadele hiçte öyle başlamadı. Kora kor, göze göz, dişe diş mücadele eden bir rakibe tanıklık ettik. Nitekim konuk ekip, sol bek Atila´nın bir anlık konsantrasyon bozukluğu yaşaması, yerini kaybetmesi ve markajında olması gereken Leandrinho´yu unutmasıyla golü de buldu.

  Karşılaşmada henüz ilk çeyrek dolarken filesinde golü gören ve şok olan Kayserispor, kısa sürede toparlandı. Bu kez hata sırası Karabük´te idi. Nitekim sahneye Kravets çıktı, bu hatayı affetmedi ve çok kısa süre içinde skora denge geldi. Bu kısa süre içinde geri dönmek fevkalade önemli idi. Aksi halde rakibin direnci artacak, iş ciddi biçimde zora girecekti. Beraberliğin erken sağlanmasının ardından, tempo yapan ve rakibinin üzerine daha emin adımlarla ve inançla gelen Kayserispor, devreye gidilirken beklentilere cevap veremedi ve 1-1´e razı olarak soyunma odasının yolunu tuttu.

 ?İkinci 45´te sıkıntı yaşanır mı?? şeklindeki soru işaretleri kafalarda seyrü sefer halindeyken, kazanılan penaltı Kayserispor adına can simidi oldu deyim yerindeyse. İkinci periyoda penaltı golü ile geriden gelerek galibiyete ulaşan Kayserispor, işi kolayladı. Önde götürdüğü mücadelede geriye düşen Karabükspor´da da saçmalama dönemi tavan yaparken, işte bu anlarda defansı ve kalecinin hatasını günün ismi Artem Kravets affetmedi ve bir anda iki farklı sonuç çıktı ortaya?

  3-1´i cebine koyduktan sonra, ?Tamam bu işi böyle bitirelim? gibi bir düşünceye kapılan sarı-kırmızılılar, bu anlayışın bedeli az daha ağır ödüyordu. Rakibinden yediği ilk golde bir yan topta filesinin sarsıldığından ders almayan Kayserispor, artık bitime bir-kaç dakika kala, aynı hataya imza attı ve sıkıntı yaşadı. Bu kez bir serbest vuruşta yan toptan skorun 3-2´ye gelmesi ve rakibin maça ortak olması, herkesi korkuttu doğrusu. Bereket versin ki, kalan süre azdı ve bir felaket yaşanmadı.

  3 puan iyidir, evladır. Yalnız iki yan top organizasyonunda, duruş ve pozisyon hataları sonucu yenilen 2 gol, ciddi manada kulaklara küpe olmalıdır. Avrupa istiyorsanız, maçlarda bu tip, tıpkıbasım goller yememelisiniz.

  Kaptan Umut Bulut´un yokluğunda formayı alan Kravets duble atarak olumlu bir görüntü içindeyken, bir topu direten dönen Asamoah ise günün şanssızı idi. Özetlersek, işin en güzel yanı 3 puandı. Artık hafta hafta giderek hedefe odaklanmak, en doğru tavır olacaktır.