Metin SÖNMEZ


KRİTİK EŞİK!

Sergen Yalçın´a teşekkür etmek lazım; doğru zamanda bırakıp gittiği, üstelemediği için.


 

  Sergen Yalçın´a teşekkür etmek lazım; doğru zamanda bırakıp gittiği, üstelemediği için.

  Alanyaspor maçında bu gidişin pozitif izlerini gördük. Demek ki, Sergen Hoca ve ekibiyle futbolcuların en azından bir bölümünün problemleri varmış. Mesut Bakkal, göreve geldiği ve takımı Alanya maçına hazırladığı 5 gün içinde küçük dokunuşlarla Kayserispor´a psikolojik kırılma eşiğini atlatarak büyük iş yapmış bence.

   Yoksa bir takıma 5 günde sihirli değnek dokundursanız bile nafile. Bakkal Hoca, cezalı Güray ve Deniz dışında kalan elindeki malzemeden hemen herkesin çıkaracağı 11´i sahaya sürdü. Bir farkla. Düne kadar hep 8 numara pozisyonunda oynayan Lawal´ı biraz da zorunluluktan 10 numaraya iten Bakkal, amacına kolay ulaştı.

   Takımlardaki hoca değişimleri iki ucu keskin bıçaktır. Olumluya da yontabilir, olumsuza da. Kayserispor bunu iki seferinde de (Sergen Yalçın-Mesut Bakkal) olumlu biçimde hanesine yazdırarak, özellikle Akdeniz temsilcisine karşı aldığı 3 farklı galibiyetle Lig´de var olma yönünde fevkalade bir adım attı. Tabii bu arada rakip takımın Teknik Patronu Saffet Susiç´e de teşekkür etmek lazım? Zira gol yollarının etkili silahı Vagner Love´ın sakatlığında, elinde Glynor Plet gibi bir santrfor varken, orta alan futbolcusu 1.66´lık Efecan Karaca´dan merkez hücumcu yaratmaya çalışmak, kimsenin aklına gelmezdi(!) Kayseri cenahı olarak, kendisini kutluyoruz?

  Haftalardır kazanamayan ve sıkıntılı bir süreç yaşayan Kayserispor, papucun pahalı olduğunu anladığı anda, rakibin fişini çekmesini bildi. Aksi takdirde bu karşılaşmada galibiyet dışında alınacak bir sonuç, bu kez önlenemeyen bir düşünün devamı anlamına gelecekti ki, bereket versin böyle olmadı. Sahada olan herkes, Kayserispor adına gereğini yerine getirince, işlem tamamlandı.

  Sarı-Kırmızılılar, artık işi ciddi biçimde kolayladı. Bana göre elde edilecek 5 ya da 6 puan, barajı kotarır. Kayserispor´un elindeki kadro da bunu fazlasıyla yapabilecek güçte. Yeter ki, doğru adımlar atılsın, doğru tavırlar sergilensin. Gerisi kendiliğinden gelecektir.