Erhan KAN


KONYA GÜLE OYNAYA

Kayserispor açısından sinyaller hiç iyi değil.


 

   Kayserispor açısından sinyaller hiç iyi değil. Göztepe önünde ortaya koyulan tatsız-tuzsuz futbolun ardından Atiker?Konyaspor maçında sahaya çıkan takımın da tel tel dökülmesi bizlere bazı şeylerin yolunda olmadığını ayan beyan gösteriyor. Kadir Has Stadı´nda Göztepe yenilgisinin izlerini silmek için sahaya çıkan Sarı-Kırmızılı takım daha büyük yaralar açarak sahadan ayrıldı.

   Atiker Konyaspor hem takımı, hem futbolu hemde tribünleri ile Kayseri´de şov yaptı ve gelecek adına büyük özgüven ile evine geri döndü. Gerçekten 90 dakika göz önüne alındığında tam anlamıyla Kayserispor´dan 3 gömlek üstün bir  görüntü ortaya koydular.

   Ne istediğini bilen, belirli bir oyun anlayışı olan, futbolun doğrularını yapan, sahanın her bölgesinde bilinçli bir tavır ile haklı bir galibiyet aldılar. Defans hattının sağlam yapısı, orta sahanın güven veren ve pasa dayalı anlayışının yanında iki kanatta hızlı iki oyuncu ve ileri uçta güçlü, bitirici forveti ile takım olmuş bir Konyaspor karşısında Kayserispor ise sahada küçüldükçe küçüldü.

   Bu takımın hiç bir organizasyonu yok mu? Kayserispor´un sahada ne yaptığını Ertuğrul Sağlam dahil anlayan bir kişi varsa kamuoyuna çıkıp anlatması yararlı olur. Nitekim, maçı tribünden ve televizyon başında izleyen kimse bunu anlayamadı.

   Tüm umudunu uzun toplara bağlamış, ´´Bir tane sıkıştırıp skora yatalım´´ anlaşı içindeki Sarı-Kırmızılılar, kendi sahasında oynadığı maçta 90 dakika boyunca net bir pozisyona dahi giremedi. Maçın kısa özeti için takımın en başarılı ismi Silviu Lung du desek yeterli olur sanırım. Kendi sahanızda oynadığınız maçta en başarılı isminiz kaleciniz ise vah halinize...

   Maç boyunca Konyaspor attığı gollerin yanı sıra baş başa 4 net fırsatı değerlendiremedi. Bir golleri ofsayt gerekçesi ile sayılmadı ki bu karar çok tartışılır cinsten.

   Tüm bunlara karşı Kayserispor´un ortasahasındaki ikilisi Mehsah-Rotman adam kovaladı ama top kendi takımlarına geçtiğinde adeta sıfır etkisendiydi. Takımı yönlendirecek, hücuma çıkaracak, pas organizasyonuna katkı edecek bir bir hamleleri olmadı. Topu alan Bilal´i aradı, uzun top atmak için. Kayserispor´un şirket Hollandalıları Deniz, Chery ve Bilal gününde olmayınca tek bir atak, tek bir pozisyon yok. Beyler sinyaller iyi değil, acil önlemler alınması şart. Önlem demişken, taraftarın sosyal medyada ki serzenişine de birileri kulak verse iyi olur. Deniz, Bilal ve Chery´nin takımdan ayrı havalar çalması ilerisi için asıl büyük tehlikelerden biri.

    Aman dikkat!